با تصمیم خلق‌الساعه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو؛

قیمت نوار تست قند خون ۴۰ درصد افزایش یافت

۱۲:۰۰:۱۹ دی ۱۷, ۱۴۰۲

با تصمیم خلق‌الساعه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو؛ قیمت نوار تست قند خون ۴۰ درصد افزایش یافت

عضو کمیسیون تجهیزات پزشکی اتاق اصناف ایران گفت: با تصمیم خلق‌الساعه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، قیمت نوار تست قند خون ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافت.
محمد علی دلنواز در گفت و گو با پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران بیان کرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو از شهریورماه مقرر کردند که نوار تست قند خون توسط داروخانه‌ها پخش شود. ادله آنها این بود که نوار تست قند خون قاچاق می‌شود و به دست مصرف‌کننده واقعی نمی‌رسد.

وی اظهار کرد: این درحالی است که مصرف‌کنندگان طی ۱۵ سال گذشته، نوار تست قند خون را از واحدهای صنفی تجهیزات پزشکی تهیه می‌کردند. لذا مصرف‌کنندگان دچار سردرگردانی شدند و داروخانه‌ها نتوانستند این طرح را با موفقیت به اجرا برسانند.

دلنواز ادامه داد: به این واسطه در تصمیمی ثانویه مقرر شد اتحادیه‌ها برخی از واحدهای صنفی تجهیزات پزشکی را برای توزیع نوار تست قند خون انتخاب و معرفی کنند. در این روش نیز یک حلقه واسطه ایجاد شد و این شرکت‌های پخش ۱۰درصد سود می‌گیرند. این در حالی است که پیش‌تر واحدهای صنفی تجهیزات پزشکی به طور مستقیم از تولیدکننده یا واردکننده خرید می‌کردند و به قیمت مصوب می‌فروختند. لذا یک افزایش قیمت اینجا داشتیم.

وی افزود: علاوه بر این، تعداد زیاد و قابل توجهی از داروخانه‌ها، نوار تست قند خون را به بازار آزاد می‌فروشند و مصرف‌کننده نهایی ۴۰ تا ۵۰ درصد گران‌تر خرید می‌کند. به عنوان مثال، یکی از برندها از ۸۵ هزار تومان به ۱۵۰ هزار تومان رسیده است. یکی از دلایل این تخلف داروخانه‌ها این است که بیماران برای تهیه این محصول به تجهیزات پزشکی مراجعه می‌کنند و در واقع داروخانه‌ها در این زمینه فروش ندارند.

دلنواز، برداشتن حریم صنفی داروخانه‌ها و تعدد آنها در یک محله را عاملی در کاهش درآمد داروخانه‌ها دانست و افزود: قوانین جدید برای سلب اختیار توزیع برخی از کالاها در واحدهای صنفی و واگذاری این اختیارت به داروخانه‌ها، تصمیمی برای جبران خسارت آن تصمیم نادرست در برداشتن حریم صنفی داروخانه‌ها است. غافل از اینکه این روش مناسبی نخواهد بود چراکه داروخانه‌ای که ۳۰ درصد از فروش یک «کرِم» سود می‌کند، ۳درصد سود حاصل از فروش نوار تست قند خون را مقرون به صرفه نداشته و دست به تخلف در فروش خارج از زنجیره می‌زند.

عضو کمیسیون تجهیزات پزشکی اتاق اصناف ایران از پیگیری این موضوع در این کمیسیون برای رفع مشکلات بیماران و مشکلات صنفی ایجاد شده خبر داد. /پ/

image_print