رئیس اتاق اصناف شهرستان ماهشهر و بندرامام از استان خوزستان با گلایه از درگاه ملی مجوزها و سامانه نوین اصناف:

۴۰ روز است که صدور پروانه کسب در اتاق اصناف ماهشهر متوقف است

۱۳:۴۳:۱۵ اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۲

رئیس اتاق اصناف شهرستان ماهشهر و بندرامام از استان خوزستان با گلایه از درگاه ملی مجوزها و سامانه نوین اصناف: ۴۰ روز است که صدور پروانه کسب در اتاق اصناف ماهشهر متوقف است

رئیس اتاق اصناف شهرستان ماهشهر و بندر امام از استان خوزستان گفت: حدود ۴۰ روز است که صدور پروانه کسب در اتاق اصناف ماهشهر متوقف است.

بهرام آبادی در گفت و گو با پایگاه اطلاع‌‎رسانی اتاق اصناف ایران بیان کرد: صدور پروانه کسب که پیش‌تر از طریق اتحادیه‌های صنفی انجام می‌شده است، به تازگی سامانه محور شده است و در دو مرحله صادر می‌شود. در مرحله اول متقاضی، از طریق درگاه ملی مجوزها مراحلی را طی می‌کند و بعد با ارسال پیامکی به متقاضی، سایر مراحل از طریق سامانه نوین اصناف انجام می‌شود. در این مرحله اتحادیه نیز وارد عمل شده و برخی از صلاحیت‌های متقاضی را رسیدگی می‌کند. مشکل اول در این فرایند جدید، این است که نقش اتحادیه‌ها صلاحیت‌سنجی متقاضیان پروانه کسب، ناچیز شده است که پیامدهای منفی چندگانه‌ای برای اقتصاد کلان، بخش خصوصی و جامعه دارد.

وی افزود: از سوی دیگر، با وجود این که این قانون و فرایند جدید به موجب تسهیل صدور مجوزهای کشور انجام شده است اما هنوز در مراحل مقدماتی است و مشکلات فراوانی را برای متقاضیان و اتحادیه‌ها در سراسر کشور پیش آورده است. هر کدام از این سامانه‌ها در مقاطعی از زمان دچار مشکل هستند و از سرویس‌دهی خارج می‌شوند. به عنوان نمونه حدود ۴۰ روز است که صدور پروانه کسب در اتاق اصناف ماهشهر متوقف است و از این رو گلایه‌مندی متقاضیان به اتحادیه‌ها رسیده و اتاق اصناف ماهشهر نیز در حال رسیدگی به این مشکلات است تا از طریق رایزنی‌های اتاق اصناف ایران و دولت، هرچه سریعتر مشکلاتی که بر سر راه وجود دارد رفع شود.

رئیس اتاق اصناف ماهشهر و بندر امام تصریح کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که داریم درباره ثبت رسته‌ها است. در سال‌های گذشته به واسطه مشکلاتی که وجود داشت، برخی از اتحادیه‌ها با هم ادغام شده‌اند. به عنوان نمونه در اتاق اصناف ماهشهر، صنف‌چینی‌فروشان از رسته‌های اتحادیه عکاسان است و وقتی چینی‌فروشان می‌خواهند پروانه کسب دریافت کنند، سامانه به طور خودکار این رسته را زیر مجموعه لوازم خانگی تشخیص می‌دهد. در آن مرحله هزینه‌ای پرداخت می‌شود اما در مراحل بعد باز هم درخواست پروانه کسب، ثبت نمی‌شود. در نمونه‌ای دیگر، در صنف الکتریکی و موبایل اتاق اصناف ماهشهر، کافی‌نت‌داران نیز ادغام شده‌اند و مشکل ثبت اطلاعات در سامانه دارند. لذا مشکلات ریز اما زیادی داریم.

آبادی بیان کرد: نظر ما این است که باید این فرایند در برخی از مناطق ایران به صورت آزمایشی انجام می شد تا مشکلات آن احصاء می‌شد و اجرای آن در تمام کشور و به یک باره، تصمیم درستی نبوده است.

رئیس اتاق اصناف ماهشهر و بندر امام گفت: اتاق اصناف ماهشهر و بندر امام ۲۵ اتحادیه دارد و تا امروز هیچ آموزشی برای استفاده از درگاه ملی مجوزها و سامانه نوین اصناف نداشته‌ایم بلکه به طور آزمون و خطایی در حال یادگیری نحوه ثبت اطلاعات در این زمینه هستیم. البته به تازگی ارتباطاتی با کارشناسان این حوزه برقرار کرده‌ایم تا آموزش‌ها را دریافت کنیم. /پ/

image_print