
رفع چالشهای صنف شیرینیفروشان در دستور کار اتاق اصناف ایران
دبیر کل و معاون امور اقتصادی و برنامهریزی اتاق اصناف ایران: رفع چالشهای صنف شیرینیفروشان در دستور کار اتاق اصناف ایران
دبیر کل و معاون امور اقتصادی و برنامهریزی اتاق اصناف ایران در دومین نشست کارگروه شیرینیفروشی، شیرینیپزی و قنادان اتاق اصناف ایران با اشاره به چالشهای فعالان صنفی این حوزه گفت: موضوع قیمتگذاری دستوری از جمله چالشهای صنف قنادان و شیرینیفروشان است که در همین راستا، این موضوع طی هفتههای گذشته در هیأت عالی نظارت مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به اینکه موضوع مذکور نیاز به کارشناسی بیشتر داشت برای بررسی مجدد به دبیرخانه ارجاع داده شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف ایران، احسان سقایی افزود: به دنبال حذف ارز ترجیحی، مشاغل گوناگون از جمله صنف قنادان با مشکلات عدیدهای برای واردات مواد اولیه مواجه شدند که این امر بر افزایش قیمت تمامشده شیرینی و در نتیجه کاهش تقاضا در بازار تأثیر بسزایی داشته است.
وی به موضوع خالصفروشی و چالشهای این حوزه نیز اشاره کرد و گفت: طبق گفته فعالان صنفی این حوزه، اجرای دستورالعمل خالصفروشی در قنادیها و شیرینیفروشیها عملا امکانپذیر نیست چرا که قیمت جعبه در زمان آنالیز قیمت شیرینی محاسبه میشود. لذا محاسبه جداگانه جعبه، تنها باعث افزایش قیمت مصرفکننده میشود.
سقایی نرخ بیمه کارگران فعال در قنادیها را نیز از جمله دغدغههای فعالان صنفی دانست و افزود: در حال حاضر حق بیمه کارگران شاغل قنادیها ۳۰ درصد است که از سوی کارفرما پرداخت میشود اما بر اساس نظر کارگروه شیرینیفروشی، شیرینیپزی و قنادان اتاق اصناف ایران و با توجه به سایر هزینههای یک واحد صنفی، پیشنهاد میشود این سهم به ۱۰ درصد کاهش پیدا کند.
دبیرکل اتاق اصناف ایران عدم نظارت بر فعالیت در بستر شبکههای مجازی تحت عنوان فروش شیرینی خانگی را یکی از چالشهای مهم صنف شیرینیفروشان و قنادان عنوان کرد و گفت: افراد زیادی با عنوان فروش شیرینی خانگی اقدام به راهاندازی صفحات فروش اینترنتی میکنند که از سوی هیچ اتحادیه، سازمان یا ارگانی بر عملکرد آنها نظارت نمیشود. از طرفی مشتریانی که از این صفحات سفارشات خود را خریداری میکنند، در صورت عدم رضایت کالای خریداری شده، برای ثبت شکایت به اتحادیه صنف قنادان مراجعه میکنند.
وی تأکید کرد: با توجه به افزایش نارضایتیها از عملکرد صفحههای مجازی فروش شیرینی، ضرورت نظارت بر عملکرد این صفحات و ساماندهی کسبوکارهای اینترنتی این حوزه دوچندان میشود.
معاون اقتصادی و برنامهریزی اتاق اصناف ایران در ادامه گفت: در سالهای اخیر واحدهای صنفی فروش نانهای حجیم و نیمهحجیم نیز با پخت و فروش انواع شیرینی موجب ایجاد تداخلات صنفی با قنادان شدهاند این در حالی است که کیفیت آرد مورد استفاده در پخت انواع شیرینی با آرد مورد استفاده در پخت انواع نان حجیم و نیمهحجیم متفاوت است. بر این اساس و به منظور رفع این تداخل صنفی اقدامات لازم در دستور کارگروه شیرینیفروشی، شیرینیپزی و قنادان قرار گرفته است.
سقایی در پایان این نشست بر ضرورت ارائه تسهیلات دولتی به فعالان صنفی برای بهروزرسانی تجهیزات و ماشینآلات مورد استفاده در واحدهای صنفی قنادی و شیرینیپزی تأکید کرد و خواستار تعامل بیشتر دولت با فعالان بخش خصوصی و جامعه صنفی شد.