با هدف همکاری از ظرفیت‌های صادراتی اصناف انجام شد؛

امضای تفاهم‌نامه همکاری میان اتاق اصناف ایران و سازمان توسعه تجارت

۱۴:۱۵:۲۲ مرداد ۲۶, ۱۴۰۴

اتاق اصناف ایران و سازمان توسعه تجارت تفاهم‌نامه‌ایی را با هدف تعامل و همکاری دوجانبه و استفاده از ظرفیت‌های گسترده اصناف در مسیر توسعه صادرات کشور، روز شنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۴ امضا کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، قاسم نوده‌فراهانی، رئیس اتاق اصناف ایران در این مراسم با تأکید بر ضرورت ساماندهی صادرات واحد‌های کوچک تولیدی گفت: امروز بیش از ۶۰۰ هزار واحد تولیدی کوچک در کشور فعال هستند که محصولات آنها قابلیت صادرات دارد، اما بسیاری از این تولیدکنندگان به تنهایی توان حضور در بازار‌های خارجی را ندارند.

وی افزود: با همکاری سازمان توسعه تجارت تلاش می‌کنیم از ظرفیت اصناف برای توسعه صادرات استفاده و صادرات این واحد‌ها به صورت هدفمند و سازمان‌یافته دنبال شود.

نوده‌فراهانی تصریح کرد: در اتاق اصناف ایران، کمیسیونی با محوریت «حمایت از تولید و توسعه صادرات» فعال است و جلسات متعددی با سفرا و مسئولان مربوط برگزار شده تا از ظرفیت اصناف در حوزه تجارت خارجی بهره‌گیری شود.

وی با اشاره به موضوع برپایی نمایشگاه‌ها گفت: تولیدکنندگان و صنوف کشور نقش اصلی و مهمی در برگزاری نمایشگاه‌ها دارند و ضروری است نمایندگان اتاق اصناف در تصمیم‌گیری‌ها و نظارت بر این نمایشگاه‌ها نیز حضور داشته باشند.

به گفته رئیس اتاق اصناف ایران، این حضور می‌تواند از بروز مشکلات ناشی از فعالیت واسطه‌ها و دلالان جلوگیری و شرایط بهتری برای عرضه کالا‌های دارای مجوز و تولید داخل فراهم کند.

قاسم نوده فراهانی با تأکید بر ضرورت حمایت از تولیدکنندگان کوچک اظهار کرد: این واحد‌ها با تولید قطعات و لوازم مورد نیاز، چرخ صنایع بزرگ را به حرکت درمی‌آورند و باید در کنار کارخانه‌های بزرگ مورد توجه و تشویق قرار گیرند و از این ظرفیت ملی برای توسعه صادرات کشور بهره‌برداری کنیم.

در ادامه این مراسم رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: اصناف همواره حضور پررنگی در صحنه‌های اقتصادی کشور داشته‌اند و تجربه موفق آنها در دوران دفاع مقدس، نمونه‌ای روشن از نقش‌آفرینی در تأمین نیاز‌های مردم و زنده نگه داشتن چراغ اقتصاد است.

محمدعلی دهقان دهنوی با اشاره به وجود تعداد زیادی بنگاه کوچک و متوسط در کشور که بیشتر در قالب اصناف فعالیت می‌کنند، گفت: برای حضور در بازار‌های جهانی باید واحدهای صنفی در کنار هم قرار بگیرند و با تشکیل خوشه‌ها، کنسرسیوم‌ها یا برند‌های مشترک، هم‌افزایی ایجاد کنند.

رئیس سازمان توسعه تجارت همچنین با اشاره به توانمندی شبکه توزیع اصناف تأکید کرد: این شبکه قادر است در کوتاه‌مدت بازار‌های کشور‌های همسایه و در بلندمدت دیگر مقاصد صادراتی ایران را پوشش دهد. در این راستا تجربیات موفقی از این الگو وجود دارد و ایران نیز می‌تواند با کمک اصناف چنین راهی را دنبال کند.

محمدعلی دهقان دهنوی ابراز امیدواری کرد: امضای این تفاهم‌نامه نقطه شروعی باشد تا در آینده سهم اصناف در صادرات غیرنفتی کشور به طور ملموس افزایش یابد.

 

image_print