نماینده استان اصفهان در هیات نمایندگان اتاق اصناف ایران مطرح کرد: 

بازگشت اختیار نرخ‌گذاری نان به شهرستان‌ها

۱۱:۴۸:۰۲ مرداد ۲۵, ۱۴۰۴

نماینده استان اصفهان در هیات نمایندگان اتاق اصناف ایران گفت: اگر نرخ‌گذاری نان به جای استانداری به شهرستان‌ها واگذار شود، مدیریت بازار نان بهتر خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، علیرضا حفیظی در رابطه با مشکلات نانوایان در استان اصفهان گفت: در حال حاضر بزرگ‌ترین مشکل مربوط به قیمت‌های جدیدی است که برای نانوایان تعیین شده و تأثیر زیادی بر کار آنها و مردم گذاشته است.

وی توضیح داد: یکی از مسائل به وجود آمده مربوط به نرخ‌گذاری دولتی است. طبق گزارش و تحلیل اتحادیه نانوایان، همچنان نارضایتی زیادی در رابطه با این قیمت‌ها وجود دارد. برای مثال در استان اصفهان پیشنهاد افزایش ۱۱۰ درصدی مطرح شده بود، اما با این خواسته موافقت نشد و درصد کمتری در نهایت تصویب شد.

حفیظی افزود: از طرف دیگر براساس تغییرات به وجود آمده در سامانه نانینو، آرد مورد استفاده همه نانوایی‌ها از نوع یک که ارزانتر است به نوع دو تغییر داده شده است. در واقع نانوایان در دوره‌های بعد باید آرد را گران‌تر بخرند، در حالی که مبلغ یارانه‌ای که برایشان واریز می‌شد کمتر شده و با تأخیر پرداخت می‌شود. این موضوع باعث نارضایتی گسترده در بین نانوایان شده است.

وی با اشاره به تاثیرات ناترازی انرژی بر عملکرد نانوایی‌ها گفت: گاهی روزانه تا دو بار قطعی برق داریم. از سوی دیگر عدم وجود نرخ‌نامه باعث شده هرج‌ومرج شدیدی در استان اصفهان به‌وجود بیاید. در شهر اصفهان قیمت نان سنگک گاهی تا ۴۵ هزار تومان رسیده است.

نماینده استان اصفهان در هیات نمایندگان اتاق اصناف ایران گفت: برخی کسبه از نبود نرخ‌نامه سوءاستفاده می‌کنند. آخرین نرخ‌نامه مربوط به دو سال پیش است و هیچ دستگاهی هم اجازه نرخ‌گذاری جدید نمی‌دهد. اگر اختیار نرخ‌گذاری به اتحادیه‌های شهرستان‌ها داده شود، به نفع مردم است.

حفیظی پیشنهاد داد: اگر هر سال درصدی افزایش قیمت متناسب با شرایط داشته باشیم، فشار زیادی به مردم نمی‌آید و نانوایان هم آسیب نمی‌بینند. در حال حاضر مشکلات زیادی در تأمین نیروی کار، افزایش هزینه انرژی و بیمه وجود دارد و بسیاری از نانوایان دیگر کارگر استخدام نمی‌کنند.

image_print