رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران تأکید کرد:

ضرورت ایجاد فضای رقابتی برای کنترل قیمت و کیفیت نان

۷:۲۲:۵۴ خرداد ۳, ۱۴۰۴

رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران تأکید کرد: ضرورت ایجاد فضای رقابتی برای کنترل قیمت و کیفیت نان

رئیس کارگروه آرد و نان اتاق اصناف ایران به دنبال تصمیم دولت مبنی بر واگذاری تنظیم قیمت نان به استانداری‌ها، با انتقاد از نحوه اجرای طرح نانینو و هوشمندسازی یارانه آرد و نان که از سال ۱۴۰۱ اجرا شد، گفت: دولت در سال ۱۴۰۱ طرح نانینو را ارائه داد، اما نتوانست آن را کنترل کند. این طرح اشتباه بود اما متأسفانه این اشتباه را نپذیرفتند. امروز هم، شرایط موجود به این دلیل است که عملاً نظارتی وجود ندارد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، محمدجواد کرمی افزود: وقتی قیمت نان به‌صورت دستوری اعلام می‌شود، در حالی‌ که همه می‌دانند این قیمت واقعی نیست و باید بالاتر باشد، طبیعی است که مشکلات و فسادهایی در این مسیر ایجاد شود. ما نمی‌توانیم با زور و بگیر و ببند چیزی را درست کنیم. باید فضا را اصلاح کنیم.

به گفته وی راه اصلاح، واقعی‌سازی قیمت نان و پرداخت مستقیم یارانه به مردم است. فرض کنید تفاوت قیمت نان یارانه‌ای و نان آزادپز حدود ۵۰۰۰ تومان است. حالا اگر قیمت نان آزاد مثلاً به ۱۷ هزار تومان برسد، دولت می‌تواند روزانه ۱۲ هزار تومان به ‌ازای هر نفر به حساب مردم واریز کند. ۵۰۰۰ تومان هم مردم از جیب خود پرداخت می‌کنند.

کرمی ادامه داد: در چنین شرایطی می‌توان همه نظارت‌های دستوری را حذف و فضا را رقابتی کرد. در فضای رقابتی، هم قیمت قابل کنترل است، هم کیفیت و هم رضایت مردم افزایش می‌یابد.

image_print