در گفت و گو با نائب رئیس اتاق اصناف ایران مطرح شد

مذاکره با بانک «سپه» برای حمایت از اصناف/ ارائه تسهیلات به اصناف برای بانکها کم ریسک‌ است

۱۳:۱۸:۳۵ دی ۲۸, ۱۳۹۸

نائب رئیس اول اتاق اصناف ایران گفت: در نشستی که با مدیران بانک سپه داشتیم تاکید شد که ارائه تسهیلات به اصناف کم ریسک‌تر از سایر گروه‌ها است.
جلال الدین محمد شکریه در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران اظهارکرد: با توجه به این که یکی از نیازهای مبرم و اجتناب‌ناپذیر کشور حمایت از صنوف تولیدی است، نیاز به قوانین جدیدی برای این منظور داریم.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی در دوره آینده باید حمایت ویژه‌ای از بخش خصوصی به ویژه بنگاه‌های اقتصادی کوچک داشته باشد. این راهی است که کشورهای پیشرفته اروپایی و حتی آسیایی طی کرده‌اند. آن‌ها از بنگاه‌های اقتصادی کوچک حمایت و به آن‌ها اعتمادکردند. این حمایت می‌تواند در حوزه نظام بانکی، رفاه اجتماعی، آموزش، یا حمایت همه جانبه در عرصه صادرات باشد.
شکریه گفت: در راستای جلب حمایت‌های نظام بانکی، هیات رئیسه اتاق اصناف ایران به تازگی دیداری با مدیر عامل و هیات مدیره بانک سپه کشور داشتند. این جلسه بسیار رضایت بخش بود.
نائب رئیس اول اتاق اصناف ایران بیان کرد: بانک سپه به عنوان بانکی که از ابتدا با حمایت بازاریان تاسیس شد، نگاه مثبتی به بازاریان و اصناف دارد. در حال حاضر هم بسیاری از بازاریان در بانک سپه حساب بانکی دارند. بنابراین این ارتباط از گذشته بوده و ادامه دارد.
وی اظهار کرد: در این نشست مقرر شد تا از سمت اصناف کارگروهی برای بررسی نحوه همکاری بانک سپه با اصناف ایجاد شود تا هرگونه مانع و اراده ای هم که در این مسیر قرار گیرد مورد بررسی قرار گیرد. امیدواریم که اقدامات این کارگروه در نهایت منجر به امضای تفاهم نامه ای در یکی از اجلاس‌های عمومی اصناف شود.

ارائه تسهیلات بانکی با قید فوریت در گیلان
رئیس اتاق اصناف مرکز استان گیلان در ادامه تصریح کرد: اتاق اصناف گیلان نیز با مدیر شعب بانک سپه در گیلان جلسات متعدد و مثبتی داشته است و در نتیجه تسهیلات بانکی به قید فوریت در اختیار صنوف قرار گرفت. نگاهی که در گیلان داشتیم منحصر به اصناف تولیدی نبود و تمامی صنوف (تولیدی، توزیعی، خدماتی و خدمات فنی) را در گرفت.
شکریه گفت: اصناف اشتغالزا هستند و در شرایطی که یکی از مشکلات کشور اشتغالزایی است، باید از اصناف حمایت شود. یکی از راهکارهایی که می تواند اشتغال متوازن و پایدار در کشور را تعریف کند، بنگاه‌های اقتصادی کوچک است. برای اشتغال دولت برای ایجاد هر شغل هزینه‌های بسیاری کند.
وی اظهار کرد: در گذشته وقتی از تخصیص منابع صحبتی می شد نگاه ها معطوف به صنایع بزرگ بود در حالی که تاثیرگذاری ما در جی دی پی، نسبت به سایر بخش‌های خصوصی و حتی کشاورزی بالاتر است و یک ششم سرمایه کشور را اصناف در اختیار دارند. این سرمایه ها شامل نقدینگی، سر قفلی، ماشین آلت، سرمایه در گردش و کالاها است. بنابراین باید توجه ویژه ای به آنها شود. اصناف هر چه بودند و شدند تنها با اتکا بر توان خود انجام داده اند و تا کنون از منابع قابل ملاحظه ای بهره‌مند نشده اند.
نائب رئیس اول اتاق اصناف ایران خاطر نشان کرد: بر اساس نقطه نظرات کارشناسان بانکی، بازپرداخت وام‌ها از سوی واحدهای صنفی کم ریسک‌تر از سایر بخش‌ها است و گاهی وام های ارائه شده در سایر بخش ها برگشتی ندارد. این امر بیانگر آن است که مجموعه اصناف دارای قابلیت های بسیار بالایی است که اگر نگاهی ویژه به این مجموعه بشود در اقتصاد کشور تاثیر مثبتی دارد./پ/

image_print