
تسهیل دسترسی مودیان به مشاوران رسمی مالیاتی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران حسین تاجمیر ریاحی، رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی وتشخیص صلاحیت حرفه ای در گفت و گو با شادا در خصوص نحوه دسترسی مودیان به مشاوران رسمی مالیاتی گفت: در حال حاضر به لحاظ اینکه مشاوران مالیاتی ما از نظر کمیت در حد قابل قبولی نبوده و تعداد این افراد کم است، خدمات رسانی گاهی دشوار می شود اما تحت هر شرایطی اگر مودیان و فعالان اقتصادی به سایت جامعه مشاوران مراجعه کنند، بانک اطلاعات مشاوران مالیاتی در این سایت وجود دارد و می توانند به راحتی به مشاوران دسترسی داشته باشند و قطعا در آینده در خصوص این مشاوران اطلاع رسانی بیشتری نیز خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: ما بنا داریم جلسات مشترکی با بنگاه های اقتصادی، فعالان اقتصادی اتحادیه ها، اصناف و اتاق های بازرگانی برگزار کنیم تا چنانچه سوءتفاهمی در این خصوص وجود دارد، رفع شود.
تاجمیر ریاحی گفت: به طور کلی هم اگر سوءتفاهمی بین مشاور، ممیز و یا مودی مالیاتی باشد،حتما آنچه که در این خصوص زبان استاندارد و فصل الخطاب محسوب می شود، قانون است؛ یعنی همه باید برداشت شان از مقررات یک برداشت مشترک باشد،
در این صورت قطعا سوءتفاهم و یا سوء فهمی ایجاد نمیشود و مسائل به درستی پیش می رود.
رئیس مرکز عالی دادخواهی مالیاتی همچنین در خصوص نحوه فعالیت مراکز عالی دادخواهی نیز اظهار کرد: مرکز عالی دادخواهی مالیاتی و تشخیص صلاحیت حرفه ای از سال ۹۱ با مصوبه معاونت توسعه مدیریت نیروی انسانی ریاست جمهوری تشکیل شد که قبل آن از سال ۷۲ به صورت دبیرخانه فعالیت می کرد و وقتی از سال ۹۱ این مرکز تشکیل شد، علاوه بر شکایت مالیاتی دو وظیفه دیگر نیز بر عهده این بخش قرار گفت.
تاجمیر ریاحی در تشریح وظایف مرکز عالی دادخواهی مالیاتی اذعان کرد: مرکز عالی دادخواهی مالیاتی غیر از رسیدگی به شکایات مالیاتی، وظایف دبیرخانه هیات تشخیص صلاحیت حسابداران رسمی و نیز دبیرخانه تعیین صلاحیت مشاوران رسمی مالیاتی را نیز بر عهده دارد. یعنی این مرکز متولی این دو دبیرخانه نیز هست.
وی در پایان گفت: مرکز عالی دادخواهی مالیاتی یک مرکز ویژه رسیدگی به شکایات مالیاتی است از این جهت که، وقتی در بخش رسیدگی به اعتراضات، مالیات هایی که به قطعیت رسیده و همه مراحل را طی کرده باشد و در هیچ مرجع دیگری قابل طرح و شکایت نباشد اما مودی مالیاتی معتقد به بر حق بودن و تنظیم مالیات غیر عادلانه با اسناد و مدارک باشد، با شرایطی که در این مرکز وجود دارد مودی صرفا از طریق سامانه ثبت نام می کند و همکاران ما در اسرع وقت با بررسی اسناد و مدارک چنانچه حقی از وی تضییع شده باشد مورد رسیدگی و احقاق حق قرار می دهند./ح/