در نشست ویدئو کنفرانس رئیس اتاق اصناف ایران با روسای اتاق های اصناف مراکز استان ها مطرح شد

دغدغه ها و توانمندی های اصناف در مسیر عبور از کرونا

۲۰:۰۸:۵۸ اسفند ۱۳, ۱۳۹۸

نشست ویدئو کنفرانس روسای اتاق اصناف مراکز استان ها صبح امروز به میزبانی سعید ممبینی رئیس اتاق اصناف ایران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایرانجلال الدین محمد شکریه، نائب رئیس اول اتاق اصناف ایران و رئیس اتاق اصناف مرکز استان گیلان از این استان به عنوان یکی از پر چالش ترین استان ها در مواجهه با بیماری کرونا یاد کرد و گفت: با توجه به شدت بیماری کرونا در این استان، مشکلات عدیده ای برای واحدهای صنفی پیش آمده است.
وی افزود: افزایش نرخ برخی از کالاها در پی پدیده احتکار خانگی و وسواس مردم برای خرید برخی از کالاها را شاهد هستیم.
شکریه از کاهش ساعات کار صنوف خبر داد و این اقداک را روشی در کاهش شیوع بیش از پیش بیماری کرونا دانست. رئیس اتاق اصناف رشت همچنین گفت: با توجه به اینکه یکی از شهرستانهای درگیر با بیماری کرونا رشت است، ما نیاز شدیدی به لوازم بهداشتی از جمله ماسک، دستکش و محلول ضد عفونی داریم و این نیاز به طور کلی در استانهای گیلان، قم، مرکزی و تهران به علت شیوع این بیماری به شدت احساس می شود با این حال در شهر رشت تنها ۶ داروخانه به توزیع ماسک می پردازند که آنها هم پشت شیشه های شان نوشته هایی مبنی بر تمام شدن این اقلام چسبانده اند. بنابراین نیاز است تا واحدهای صنفی نیز در توزیع این اقلام مشارکت کرد داشته باشند.
محمود بنانژاد عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف ایران و رئیس اتاق اصناف مرکز استان خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در مشهد واحدهای صنفی به طور خودجوش کمک می کنند و در بحث تولید و توزیع اقلام بهداشتی اقداماتی داشته‌اند.
بنانژاد گفت: آنچه مطرح می شود بیشتر حول محور مسائل اقتصادی بود و این در حالی است که اولویت باید در حوزه سلامت باشد.
وی تصریح کرد: گاها دیده می شود برخی از واحدهای صنفی اولویتشان سلامتی خود نیست و امور اقتصادی را اولویت می دهند و این درحالی است که باید اولویت آنها سلامت خود و مشتریانشان بوده و پس از آن به فکر مسائل اقتصادی باشند.
رئیس اتاق اصناف مشهد بیان کرد: در این شرایط به نظر می رسد که لازم است تا واحدهای صنفی ارائه دهنده خدمات غیرضروری تعطیل شوند تا همگان با یاری یکدیگر از این شرایط بحرانی عبور کرده و در فرصت های بعدی در زمینه جبران خسارات اقتصادی چاره اندیشی دقیقی شود.

رسول جهانگیری عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف ایران و رئیس اتاق اصناف اصفهان نیز با اشاره به موقعیت اصفهان گفت: اصفهان شهری است که در تمامی حوادث و شرایط خاص به عنوان استان معین معرفی می‌شود و این در حالی است که ممکن است حتی خود این شهر و استان نیز درگیره آن موضوع باشد در حال حاضر نیز همین شرایط را در اصفهان داریم.
وی بیان کرد: اتحادیه های اصفهان پذیرایی میان وعده بیماران کرونا را در بیمارستان های اصفهان برعهده گرفته آمد و میوه، کیک، شیر و آب میوه آن‌ها را تامین می کنند.
جهانگیری همچنین خبر داد: از هفته گذشته کارگاه‌های تولیدی تهیه ماسک را آغاز کرده اند.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران تاکید کرد: در شرایط فعلی توافق مالیاتی بسیار اهمیت دارد و در زمینه مشکلات پیرامون تامین اجتماعی نیز انتظار همراهی و همکاری از سوی این سازمان وجود دارد.
وی افزود: همچنین انتظار داریم شورای پول و اعتبار با اصناف همکاری کند.
قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران که رئیس اتحادیه تجهیزات پزشکی تهران نیز هست، در این جلسه ذکر کرد: ویروس کرونا ناخواسته وارد ایران شده است و در این شرایط ما همه باید دست به دست هم دهیم تا از این برهه گذر کنیم.
نوده فراهانی گفت: این میکروب بر اساس آنچه پزشکان می‌گویند دوا و درمانی ندارد و بهترین کار این است که به بهداشت محل و بهداشت فردی در واحدهای صنفی توجه شود.
وی افزود: باید واحدهای صنفی را آموزش دهیم که چگونه بیش ازپیش بهداشت محیط و بهداشت فردی را رعایت کنند.
رئیس اتاق اصناف تهران گفت: اصناف ما دچار مشکلات عدیده‌ای شده‌اند و بعضی از آنها تعطیل و برخی دیگر مشتری ندارند. رستوران ها، آرایشگاه ها و اکثر واحدهای صنفی از کار و کسب افتاده‌اند.
وی اظهار کرد: انتظار ما این است که وزارت اقتصاد و دارایی، بانک مرکزی و تامین اجتماعی کمک کنند تا مردم بیش از این آسیب نبیند.
نوده فراهانی بیان کرد: در راستای همکاری در کاهش احتمال شیوع بیش از پیش کرونا ساعات کار اتحادیه های تهران را تقلیل داده‌ایم.
وی همچنین گفت: اگر بخواهیم از ایجاد صف های طولانی در مقابل برخی از داروخانه ها جلوگیری کنیم باید پخش اقلام بهداشتی ماسک دستکش و مواد ضدعفونی کننده را در فروشگاه های اقلام بهداشتی نیز تدارک ببینیم چرا که این واحدهای صنفی شرایط لازم را دارا هستند.
رئیس اتاق اصناف تهران بر ظرفیت همکاری اصناف در تولید ماسک نیز تاکید و اظهار کرد: چنانچه مواد اولیه از سوی وزارت بهداشت تهیه و تایید شود اصناف آمادگی تولید ماسک دارند و در این مسیر تنها می خواهیم که دستمزد تولیدکنندگان پرداخت شود. در این راستا امید داریم که توافقنامه‌ای با وزارت بهداشت امضا کنیم.
بر اساس این گزارش برخی دیگر از روسای اتاق های اصناف مراکز استان از جمله احمدلو رئیس اتاق اصناف مرکز استان قم، جلالی رئیس اتاق اصناف مرکز استان هرمزگان، حصاریرئیس اتاق اصناف مرکز استان البرز، جلالی رئیس اتاق اصناف مرکز استان یزد، زند رئیس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی، گراشی رئیس اتاق اصناف مرکز استان بوشهر، جعفری رئیس اتاق اصناف مرکز استان کرمان و میر حسینی رئیس اتاق اصناف مرکز استان سیستان و بلوچستان، به بیان نقطه نظرات خود درباره مدیریت بازار در شرایط موجود پرداختند و مقرر شد اتاق اصناف ایران در مذاکره با دیگر نهادها مسائلی مبتلابه اصناف را پیگیر باشد.٫پ٫

image_print