عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران:

هماهنگی کامل هیات رئیسه اتاق با یکدیگر/ مدیون نظام مویرگی توزیع هستیم/ ضرورت توافق مالیاتی عملکرد سال ۹۸

۱۶:۰۸:۵۸ فروردین ۹, ۱۳۹۹

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: با پیگیری‌های مستمر اتاق اصناف ایران، با موضوع کاهش آسیب‌ها بر واحدهای صنفی، سازمان امور مالیاتی مجموعه تصمیم‌گیری‌هایی داشته و به سازمان‌های تابعه ابلاغ کرده است اما این اقدامات به عنوان مسکن مقطعی تلقی می‌شوند.

رسول جهانگیری در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران بیان کرد: اتاق اصناف ایران و در راس آن رئیس اتاق اصناف ایران پیگیر مطالبات اصناف خواهند بود تا وضعیت به شرایط عادی برگردد.

وی تصریح کرد: اعضای هیات رئیسه اتاق اصناف ایران در این مدت هر روز در ارتباط مستمر با یکدیگر هستند. این ارتباط نیازی به دیدارهای حضوری ندارد و ما معتقدیم این درست نیست که تصمیمات تنها در تهران گرفته شود. پراکندگی هیات رئیسه در استان‌های مختلف موجب شده است که شرایط کل کشور راحت‌تر رصد شود و تصمیماتی با ضمانت اجرایی بالاتر گرفته خواهد شد.
جهانگیری اظهار کرد: اصناف عزیزمان در جریان باشند که بنده در اصفهان حضور دارم چراکه باید فضای مناطق نزدیک به اصفهان را به استانداری گزارش دهم و از راه ارتباط با رئیس اتاق اصناف ایران این امور را به نهادهای تصمیم‌گیر کشوری برسانم. هر کدام از اعضای هیات رئیسه با حضور در شمال، غرب ، شمال شرقی، جنوب و تهران مشکلات مناطق نزدیک را راحت‌تر شناسایی می‌کنند و بعد ما در ارتباط با استانداری‌ها و نیز در ارتباط با دیگر اعضای هیات رئیسه موضوعات را بررسی و رسیدگی می‌کنیم.
وی افزود: این چنین رویه‌ای موجب می‌شود که تصمیماتی تکراری گرفته نشود و از تجربیات همه مناطق استفاده ‌کنیم. چنانچه تجربه‌ای در یکی از مناطق مثبت بوده باشد از آن بهره می‌گیرم و اگر آن تجربه موفق نبوده باشد از تکرار روش اشتباه جلوگیری می‌شود.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران تاکید کرد: چنانچه مطالبات اصناف از شهرستان‌ها پیگیری شود و دولت حجم این درخواست‌ها را بهتر درک کند نسبت به آن توجه بیشتری خواهد داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، سازمان امور مالیاتی در بخشنامه‌ای به کلیه سازمان‌های تابعه در سراسر کشور دستور داده است تا نسبت به استمهال ۳ماهه و تقسیط ۹ماهه (با احتساب ۳ماه مهلت ارائه شده) بدهی‌ واحدهای صنفی، تمدید مهلت اعتراض مودیان تا ۳۱ خردادماه ۱۳۹۹، بخشودگی جرایم تجمیعی (به شرط تسویه اصل مالیات و عوارض تا ۳۰ آذرماه ۱۳۹۹)، پذیرش کمک‌های بهداشتی مودیان در سه ماهه اول سال ۱۳۹۹ به عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی، تعیین تاریخ سررسید پرداخت مالیات ارزش افزوده در ۳۱اردیبهشت ۱۳۹۹ (مختص مودیانی که سررسید پرداخت آن‌ها در سه ماهه آخر سال ۱۳۹۸ بوده است)، توقف عملیات اجرایی وصول مالیات (موضوع فصل نهم ق.م.م) تا تاریخ ۳۱اردیبهشت ۱۳۹۹ و عدم نیاز به ارائه گواهی پرداخت مالیات جهت تمدید جواز کسب تا ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۹ اقدام لازم را معمول دارند.
عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران در این باره گفت: با پیگیری‌های مستمر اتاق اصناف ایران، با موضوع کاهش آسیب‌ها بر واحدهای صنفی، سازمان امور مالیاتی مجموعه تصمیم‌گیری‌هایی داشته و به سازمان‌های تابعه ابلاغ کرده است اما این اقدامات به عنوان مسکن مقطعی تلقی می‌شوند.
جهانگیری تصریح کرد: در بحث مالیات عملکرد سال ۹۸ نیاز است تا تفاهم نامه ای مانند سال گذشته با شرایط ویژه تری و با توجه به مشکلات عدیده ای از ابتدای سال ۹۸ پشت سر گذاشته ایم، داشته باشیم.
وی تاکید کرد: کسبه، اصناف و بازاریان صدقه به بگیر دولت نیستند و چیزی را به عنوان صدقه از دولت نمی‌خواهند و تنها می‌خواهند که دولت شرایط را تسهیل کنند تا بتواننند دوباره روی پای خود بایستند. دولت هم باید این را تشخیص بدهد که شرایط خوبی نیست و باید کمک کند تا اصناف و کسبه به چرخه تولید و اقتصاد برگردند.
رئیس اتاق اصناف اصفهان گفت: دولت باید تسهیلات بانکی کم بهره به کسبه و اصناف بدهد. اصناف کسب و کارهای خردی هستند که پشتوانه مالی آنچنانی ندارند، تمام سرمایه‌شان متعلق به خودشان است و سرمایه های دولتی ندارند. نیاز است که بدهی های اصناف به بانک ها به حالت تعلیق در آید.
جهانگیری بر اهمیت حفظ واحدهای صنفی تاکید کرد و گفت: به دولت می‌گوییم اگر کشور‌های غربی و پیشرفته در پاره ای از موارد دچار کمبود کالا در فروشگاه ها شده اند و حال این که در ایران کمبود کالا نداریم، این شرایط را مدیون مویرگی بودن سیستم توزیعمان هستیم. پراکندگی واحدهای صنفی در کوچه و پس کوچه‌های شهر و کشور به ما کمک کرده است.
وی توضیح داد: پیش از این که ویروس کرونا وارد ایران شده و این بیماری شیوع یابد، واحدهای صنفی خرید شب عید خود را انجام داده بودند و کالاها در واحدهای خرد و در کوچه پس کوچه‌های شهرها و روستا‌ها توزیعش شده بود و وقتی این شرایط آغاز شد، نیز این کالاها توسط واحدهای صنفی به دست مصرف کننده می‌رسد. در بسیاری از کشور‌ها به دلیل این که بیشتر واحدهای فروشگاهی بزرگ فعال هستند، این فروشگاه ها محل تجمع مردم شده و دچار کمبود شدند اما ما در کشورمان جایی نیدیدم که قفسه کالاهای اساسی خالی باشد و این شرایط را مدیون اصناف هستیم.

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف ایران بیان کرد: این اصناف با توجه به گستردگی زیاد با کوچکترین نوسانی که در حوزه اقتصادی شکل می‌گیرد وضعیت اقتصادیشان به هم می‌ریزد اما اصناف صدقه ای از دولت نمی خواهند و تنها کمک هایی می‌خواهند که بتوانند خود را از این شرایط بیرون بیاورند.

رئیس اتاق اصناف اصفهان همچنین درباره طرح فاصله گذاری نیز گفت: ما در اصفهان شاهد همه گیری وسیع بیماری کرونا بوده ایم اما یک گام جلوتر از ستاد ملی کرونا حرکت کرده ایم. زمانی که هنوز طرح فاصله گذاری ابلاغ رسمی نشده بود ما از مردم درخواست کردیم و مردم و کسبه فرهنگ‌پذیر اصفهان همکاری بسیار خوبی داشتند. بر این اساس به جز صنوف ضروری و مواد غذایی تمامی کسبه تعطیل هستند تا به واسطه تصمیمی که در ستاد استانی مبارزه با کرونا در اصفهان گرفته شده چرخه انتقال ویروس قطع شود.
وی گفت: در این راستا تمامی دستگاه‌ها به ویژه نیروی انتظامی نیز همکاری بسیار خوبی با ما دارند و ما عدم فعالیت واحدهای صنفی را رصد می‌کنیم تا چرخه انتقال ویروس قطع شود. /پ/

image_print