اصناف گران‌فروش نیستند

۱۲:۳۴:۳۵ تیر ۲۰, ۱۴۰۱

اصناف گران‌فروش نیستند

رئیس اتحادیه‌ فروشندگان محصولات گوشتی تهران گفت: کاسب گران فروش نیست، کاسب جنسی را ‌می‌خرد و با سود متعارفی که از طرف سازمان حمایت تعیین شده به بازار عرضه ‌می‌کند.

به گزارش اتاق اصناف ایران به نقل از خبرگزاری صداوسیما، مصطفی معروف‌خوانی رئیس اتحادیه‌ فروشندگان محصولات گوشتی تهران در گفتگو با برنامه «رادیو اقتصاد» با بیان اینکه کاسب گران فروش نیست، گفت: کاسب جنسی را ‌می‌خرد و با سود متعارفی که از طرف سازمان حمایت تعیین شده به بازار عرضه ‌می‌کند.

مجری: اتحادیه‌ شما چه تعداد عضو دارد؟
معروف‌خوانی: اتحادیه‌ فروشندگان محصولات گوشتی تهران بیش از یک‌هزار و هفتاد عضو در واحد صنفی در سطح شهر تهران دارد.

مجری: اوضاع کاسبی چطور است؟
معروف‌خوانی: با توجه به گرانی کالا‌ها اوضاع و احوال خوبی نداریم، با توجه به افزایش شدید قیمت‌ها نه تنها صنف فروشندگان محصولات گوشتی بلکه تمام صنوف فعلا شرایط خوبی ندارند.

مجری: همکاران شما که قیمت‌ها را افزایش نمی‌دهند؟ محصولات گوشتی از کارخانه تعیین قیمت ‌می‌شود؟
معروف‌خوانی: صددرصد. نه تنها صنف محصولات گوشتی بلکه در مجموع اصناف گران‌فروش نیستند. کاسب گران فروش نیست، کاسب جنسی را ‌می‌خرد و با سود متعارفی که از طرف سازمان حمایت تعیین شده به بازار عرضه ‌می‌کند.

مجری: در چند روز اخیر در بازار مشاهده ‌می‌کنیم قیمت فرآورده‌ها و محصولات گوشتی مثل سوسیس و کالباس از خود گوشت گران‌تر شده، چرا این اتفاق افتاده است؟
معروف‌خوانی: آن محصولاتی که ‌می‌گویید از گوشت گران‌تر است مثل ژامبون ۹۰ درصد گوشت همان‌طور که ‌می‌دانید این کالباس‌ها با برند درجه یک و ۹۰ درصد گوشتش از ران گوساله تولید ‌می‌شود و به همین دلیل گران‌تر است.

مجری: با ۹۰ درصد گوشت تهیه می‌شود، پس چرا قیمت آن از گوشت گران‌تر است؟
معروف‌خوانی: بله ۹۰ درصد مغز ران گوساله. شما در نظر بگیرید یک کیلو گوشت گوساله با قیمت ۱۵۰ یا ۱۶۰ هزار تومان خریداری کنید گوشت مغز رانش بیش از ۲۰۰ هزار تومان می‌شود.

مجری: به دلیل کیفیت خوب خود محصول است؟
معروف‌خوانی: قیمت‌های سوسیس و کالباس متغیر است. سوسیس و کالباس اجزای تشکیل دهنده‌اش گوشت مرغ و گوشت گوساله است، هر چقدر این درصد گوشت افزایش پیدا کند قیمت سوسیس و کالباس هم گران می‌شود و هر چقدر درصد گوشت و مرغ پایین بیاید افزودنی‌های دیگر مثل سویا و آرد و &#۸۲۳۰; اضافه به آن اضافه شده و قیمت محصول کاهش ‌می‌یابد.

مجری: البته همه‌ محصولاتی که عرضه می‌کنید سوسیس و کالباس نیست، محصولات دیگری هم عرضه می‌کنید؟
معروف‌خوانی: از نام اتحادیه‌ ما مشخص است که اتحادیه‌ نرخ فروشنده‌های محصولات و فرآورده‌های گوشتی. آنچه از گوشت مرغ و گوساله فرآوری می‌شود اتحادیه ما در آن دخیل است.

مجری: ناگت هم عرضه می‌کنید؟
معروف‌خوانی: بله ناگت و شنیسل هم عرضه می‌کنیم، البته این محصولات در کارخانه تولید و عرضه ‌می‌شوند. محصولات منجمد مانند همبرگر، کباب لقمه و .. را همکاران ما عرضه می‌کنند منتهی همه‌ این فرآورده‌ها که در واحد‌های صنفی ما عرضه می‌شود همه به صورت استاندارد و بسته‌بندی است. سوسیس و کالباس فله‌ای و دیگر فرآورده‌ها به شکل بسته‌بندی عرضه می‌شود.

مجری: اگر کسی بخواهد وارد حرفه‌ شما شود مراحل خاصی دارد؟
معروف‌خوانی: ابتدا متقاضیان به اتحادیه مراجعه و تقاضای کتبی را ارائه می‌کنند بازرسان اتحادیه، محل کسب مورد تقاضای صدور پروانه کسب را به استناد ماده ۲۶ قانون نظام صنفی بازرسی می‌کنند و در صورت قبول تقاضا توسط اتحادیه، متقاضـی بایـد از آن تاریخ ظرف حداکثر ۳ ماه مدارک مورد نیـاز اتحادیـه را تکمیل کرده و به اتحادیه تحویل دهد./ع/

image_print