دفتر مطالعات و تدوین راهبردهای سلامت در اصناف غذایی ایران می‌شود

نشست دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با موضوع بررسی پیشنهاد اتاق اصناف ایران مبنی بر تشکیل «دفتر مطالعات و تدوین راهبردهای سلامت در اصناف غذایی ایران» امروز ۲۹ شهریور ۱۴۰۴ به میزبانی کلانتری، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و با حضور قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف ایران برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، نوده فراهانی در این نشست بیان کرد: از ما می پرسند که چرا به دنبال تشکیل دفتری برای تصمیم سازی و آموزش در حوزه سلامت در اصناف غذایی هستیم. پاسخ این است که اصناف به دنبال چیزی جز خدمت به مردم نیستند و در این مسیر نیاز به آموختن مطالب جدیدی در حوزه بهداشت و سلامت مواد غذایی دارند که این آموزش در حوزه تخصص وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: گفته می شود میزان مصرف نمک در ایران بیش از اندازه است. دلیل این مصرف نا آگاهی مردم است. واحدهای صنفی تولید کننده و توزیع کننده مواد غذایی هم می توانند در مسیر اصلاح این روش تاثیر بسیار زیادی داشته باشند. ما در کشور حدود۴۰۰ اتاق اصناف شهرستان، ۷هزار و ۶۰۰ اتحادیه و بالغ بر ۳و نیم میلیون واحد صنفی داریم و هر زمان خواسته ایم رویه ای را اصلاح کنیم از این ظرفیت بهره برده ایم. در حوزه سلامت مواد غذایی نیز اصناف خود پیش قدم شده از وزارت بهداشت می خواهد تا آموزش های جدیدی را در اختیارشان بگذارد.
وی گفت: ما از پزشکان آموخته ایم که همیشه پیش گیری بهتر از درمان است و حالا اینجا هستیم که از برخی بیماری ها با کمک هم پیشگیری کنیم. در این باره سمیناری هم برگزار شد که مورد استقبال اصناف و کارشناسان قرار گرفت و این مسیر باید تداوم یابد و معتقدیم برای اجرای آن، با همکاری و هم دلی اصناف، وزارت بهداشت، سازمان استاندارد و … می توانیم به نتایج خوبی دست یابیم.

بر اساس این گزارش، در این نشست مقرر شد با تشکیل «دفتر مطالعات و تدوین راهبردهای سلامت در اصناف غذایی ایران»، پس از احصاء موارد اولویت دار در خصوص فعالیت های آموزشی و فرهنگ سازی، این اقدامات ابتدا در تهران اجرا و سپس در کل کشور اجرایی شود.
در این نشست نمایندگانی از سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی، دفتر بهبود تغذیه جامعه، مرکز سلامت محیط و کار و سازمان غذا و دارو حضور داشتند.