سامانه “نوین اصناف” معرفی شد

۱۸:۴۵:۲۴ اسفند ۱۶, ۱۴۰۱ 0 دیدگاه

سامانه “نوین اصناف” معرفی شد

سامانه نوین اصناف صبح امروز ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ رونمایی و معرفی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف ایران امروز میزبان سید مهدی نیازی قائم مقام وزارت صمت در امور بازرگانی، علیرضا شاه میرزایی معاون تجارت و خدمات وزارت صمت، غلامعلی مهدوی دبیر هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور، علی توسطی رئیس اتاق اصناف تهران و تعدادی از روسای اتحادیه های صنفی تهران به صورت حضوری و نیز روسای اتاق های اصناف مراکز استان به صورت ویدئوکنفرانس بود تا بدین وسیله از سامانه نوین اصناف رونمایی شود. سامانه ای که قرار است از روز شنبه، ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ با خاموش کردن چراغ “G4B.ir”، فصل جدیدی از صدور مجوزها را آغاز کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، حسین میرزایی مدیر سامانه نوین اصناف در این نشست اظهار کرد: سامانه نوین اصناف محصولی درون زا و حاصل تلاش کل خانواده نظام صنفی است و در فرایند تحلیل و طراحی سامانه، بسیاری از کارشناسان اتاق های اصناف شهرستان ها با ما همکاری نموده‌اند. جلسات، نامه ها، تیکت ها و … همگی به ما کمک کرد تا بند به بند این سامانه با کمک اصناف توسعه داده شود.

وی ادامه داد: برنامه ریزی برای مدیریت همه امور مرتبط با اصناف کار دشواری است. همه می‌دانیم که وقتی از اصناف صحبت می کنیم با سازمان با سابقه و متشکلی با ظرفیت میدانی در تمام شهرستان ها و استان های کشور رو به رو هستیم که مجموعه زیادی از فرایند ها را اجرا می کند. از سوی دیگر در اصناف با اعداد بزرگ مواجه هستیم. یعنی اگر خطایی برای ۱۰۰۰ کاربر اتفاق افتد می توان آن را به راحتی رفع کرد. اما در مورد اصناف دقت باید بالا باشد. به طوری که در طول یک ماه حدود ۶۵٫۰۰۰ تا ۷۰٫۰۰۰ صدور و تمدید پروانه کسب انجام می شود. سامانه پیشین اگرچه حدود یک دهه توانست خدمات خوبی را ارائه دهد اما مدتی بود کارایی لازم را نداشت. به طوری که نارضایتی هایی را برای اصناف ایجاد کرده بود و با مراجعت های حضوری حدود ۲۰۰ نفر به طور روزانه روبرو بودیم. در حالی که بیشتر مشکلات ایشان در خصوص استعلامات سایر دستگاه ها بود.
نیازی افزود: بررسی ها نشان می داد که دستگاه ها جمع آوری اطلاعاتی که نیاز داشتند را به اصناف تحمیل کرده بودند. یعنی اگر وزارت بهداشت نیاز به جمع آوری گروه خونی افراد داشت این را به اصناف سپرده بود. اماکن برای کار نظارتی و وزارت نیرو برای مدیریت انرژی و … صدور پروانه کسب را مستلزم یک سری استعلامات کرده بودند. بنابراین باید دانست که اگر پیوستن اصناف به درگاه ملی مجوزها با مشکلاتی رو به رو بوده است به دلیل استعلاماتی بود که سایر دستگاه ها از اصناف می خواستند. بنابراین در گام اول این کارتابلها را در حوزه های مالیات، پست و … رسیدگی کردیم تا پروژه به آرامشی رسید تا توانستیم هم زمان سامانه “نوین اصناف” را طراحی کنیم.

معرفی سامانه نوین اصناف
میرزایی خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات سامانه قبل ثبت ۷۰۰ هزار شماره تلفن همراه نادرست بود که با راه اندازی سامانه نوین اصناف دیگر امکان ثبت شماره تلفن نادرست وجود ندارد. همچنین در نوین اصناف، بیش از ۳۰ فیلد اطلاعاتی غیر ضروری طی جلسات مختلف با این سازمانها از فرایند صدور پروانه کسب اصناف حذف شد.
وی ادامه داد: در طراحی سامانه نوین اصناف ابتدا به قانون نظام صنفی مراجعه شد تا وظایف اتحادیه‌ها، اتاق‌ها، فرایند انتخابات، مراحل صدور پروانه های کسب و … مورد مطالعه دقیق قرار گیرد و سپس بند به بند این قانون را تبدیل به قاعده های موجود در سیستم کردیم تا هر بند از قانون توسط سیستم بررسی شود. این کار بسیار بزرگی بود.
میرزایی اظهار کرد: ۶۰ درصد مجوزهایی که قرار است از سوی درگاه ملی مجوزهای کشور صادر شود مربوط به اصناف است. اصناف نه تنها در اتصال به این درگاه اولین نهاد بود، بلکه در صدور هم اول بود و و اگر همکاری بیشتری از سوی درگاه برای شناخت فرایند صورت می گرفت این وقفه دو ماهه اتفاق نمی افتاد.

مراحل ثبت تقاضا در سامانه ها
میرزایی گفت: متقاضی دریافت یا تمدید پروانه کسب از این پس لازم است به درگاه ملی مجوزهای کشور مراجعه کند. دستگاه را انتخاب کرده، پروانه کسب مورد نظر خود را انتخاب کند. پس از آن شخصیت حقیقی، حقوقی یا اتباع خارجی را تعیین می کند. شماره موبایل را وارد کرده و احراز هویت می شود. بعد به صفحه اول درگاه می رود و کد پستی وارد می شود و بعد مشخصات دیگر از جمله مقطع تحصیلی را وارد کرده و در مرحه بعد به صورت خود اظهاری تایید می کند که شرایط لازم برای دریافت پروانه کسب را دارد و در نظارت های پسین باید برای صحت سنجی از اظهارات وجود داشته باشد که برای این امر پیشنهاد می شود اتاق اصناف ایران آیین نامه ای اجرایی برای نظارت بر این داده ها و اطلاعات را تدوین کند.

وی افزود: در مرحله بعد، پیامکی به متقاضی ارسال می شود که سایر مراحل را در سامانه نوین اصناف طی کند. لذا جایگاه درگاه ملی مجوزهای کشور این است که تمامی افراد شرایط لازم برای دریافت پروانه کسب مورد نظر را ببینند و از آن آگاه شوند و احراز هویت شوند. باقی امور در سامانه نوین اصناف اتفاق می افتد. از آنجایی که بخشی از اطلاعات فرد در درگاه ملی ثبت شده است، “درخواست در حال تکمیل” به طور اتوماتیک در نوین اصناف برای آن فرد ایجاد می شود که لازم است اینجا اطلاعاتی از جمله اطلاعات واحد صنفی، مباشر و شریک و … را بارگزاری می کند. پس از تکمیل این فرایند پیامکی برای متقاضی صادر می شود و کد درخواست برای وی ارسال می شود. کلیه درخواست ها به صورت سیستمی برای اماکن ارسال می شود. ثبت محورها ۲۴ ساعته و تایید محورها ۷ روزه توسط اماکن تعیین تکلیف شده و در صورت تایید استعلام، متقاضی می‌ بایست ظرف ۲۴ ساعت وارد پنل کاربری خود در نوین اصناف‌شده و هزینه های صدور پروانه را پرداخت کند. مجوز صنفی به صورت سیستمی و پس از تایید پرداخت، صادر و متقاضی می تواند مجوز را چاپ و در فروشگاه خود نصب کند.

به گفته میرزایی از لحظه صدور، کار نظارت پسینی بر کلیه ضوابط و شرایط مشاغل و‌ رسته‌ها بر اساس شرایط ذکر شده در کاربرگ های صنفی درگاه ملی مجوزها آغاز خواهد شد. شرایطی که پیش از این متقاضی اظهار نموده است واجد آنهاست.

image_print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 43 = 51