کاهش بهره‌وری بازار تهران با چندگانگی تصمیم گیری ها

۹:۳۶:۳۹ دی ۲۰, ۱۴۰۱ 0 دیدگاه

رئیس اتاق اصناف تهران: کاهش بهره‌وری بازار تهران با چندگانگی تصمیم گیری ها

رئیس اتاق اصناف تهران در نشست هم‌اندیشی اصناف با کمیته اقدام مشترک تنظیم بازار تصریح کرد: آنچه اصناف می خواهند این که، قانون نظام صنفی با نگاهی به اصل ۴۴ قانون اساسی و با کسب نظر از مسئولان تشکل های صنفی اصلاح شود که در غیر این صورت، اصلاحات جدید نیز مجددا مشکلات جدیدی ایجاد می کند.

علی توسطی، رئیس اتاق اصناف تهران اظهار کرد: به اعتقاد کارشناسان یکی از قوی ترین اصول قانون اساسی، اصل ۴۴ است که توصیه به خصوصی سازی می کند؛ اما متاسفانه این اصل در واقعیت تحقق نیافته است.

وی تصریح کرد: یکی از موانع عدم توفیق در اجرای اصل ۴۴ را می توان اصلاح نشدن قانون نظام صنفی دانست. قانون نظام صنفی با ۹۶ ماده و ۹۵ تبصره در ۵۰ سال اخیر دو بار اصلاح شده است؛ اما هر بار این اصلاحات، سر منشاء مشکلات جدیدی شده اند.

توسطی افزود: اقتصاد به سه بخش دولتی، تعاونی و بخش خصوصی تقسیم می شود؛ اقتصاد دولتی به صنایع بزرگ، بیمه، بانکداری و … باز می گردد. در بخش تعاونی ها، موسسات تعاونی دیده شده اند که در دو حوزه تولید و توزیع فعالیت دارند و بخش خصوصی در حوزه های صنعت، کشاورزی، دامداری، تجارت و خدمات فعالیت می کنند.

رئیس اتاق اصناف تهران ادامه داد: از این بین، بیشترین مراوده افراد جامعه در فعالیت های اجتماعی با حوزه های تحت اختیار بخش خصوصی است و این امر، خصوصی سازی را اهمیت می بخشد؛ لذا مقام معظم رهبری نیز بر خصوصی سازی تاکید دارند؛ اما به آنچه مد نظر ایشان بوده نرسیده ایم که اگر این چنین می شد با ترمیم برخی از قوانین موجود، وضع قوانین جدید و ارتقای بهره وری بخش خصوصی به شتاب در رشد اقتصادی، گسترش عدالت عمومی و مالکیت عمومی و در نهایت رفاه اجتماعی می رسیدیم.

وی خاطرنشان کرد: اصناف همواره پشتوانه دولت ها و نظام بوده اند و در همین راستا در مواجهه با کرونا با تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا همراهی کردند؛ اما در مقابل، هیچ کدام از وعده های تسهیلات ارزان قیمت و بسته های حمایتی از اصناف، عملیاتی نشد.

توسطی ادامه داد: امروز اصناف نگران شیوع مجدد کرونا در کشور هستند و برخی از صنوف از جمله تالارداران که برای ماه های متمادی تعطیل بوده و تا نابودی کامل پیش رفته اند دغدغه بسیاری دارند. باید مد نظر داشت که تعطیلی تالارها بر سایر صنوف نیز تاثیر منفی و مستقیم گذاشته و می گذارد.

توسطی همچنین در خصوص چندگانگی تصمیم گیری و سیاست گذاری برای بازار تهران و تمهیدات اندیشیده شده در اتاق اصناف تهران گفت: در شهرستان تهران ۲۸۵ هزار واحد صنفی داریم که از این تعداد ۶۰ هزار واحد صنفی در ۱۱۰ هکتار بازار بزرگ تهران فعالیت داشته و از ۵۲ ورودی تردد دارند. واضح است مدیریت بازار بزرگ تهران بسیار دشوار است. در چنین شرایطی، چندگانگی تصمیم گیری ها برای بازار منجر به کاهش بهره وری واحدهای صنفی شده است.

رئیس اتاق اصناف تهران تصریح کرد: از این رو اتاق اصناف تهران با دعوت از ارگان های مختلف برای نشست با روسای اتحادیه های تهران، ابتکاری داشته و “اتاق وضعیت” تشکیل داده است که این امر منجر به کاهش برخی از تصمیم گیری های متناقض شده است. با این حال لازم است ارگان های مختلف با تداوم این نشست ها بر رفع مشکلات موجود اهتمام ورزند.

بنابر این گزارش، نشست هم اندیشی اصناف با کمیته اقدام مشترک تنظیم بازار روز سه شنبه۱۳ دی ۱۴۰۱با حضور محمد صادق مفتح قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی، محسن کوشش تبار معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور، رضا همایونی فر مدیرکل دفتر برنامه ریزی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای، قاسم نوده فراهانی، رئیس و هیات رئیسه اتاق اصناف ایران، علی توسطی رئیس اتاق اصناف تهران و دیگر روسای اتاق های اصناف مراکز استان با موضوع “هم اندیشی و بحث و بررسی پیرامون مسائل مهم اصناف” برگزار شد.

در این نشست همچنین محمدعلی اسفنانی معاون تعزیرات حکومتی، محسن شیراوند معاون جهاد کشاورزی، حسین فرهیدزاده سرپرست سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و نمایندگانی از وزارت جهاد کشاورزی، وزارت دادگستری و بسیج اصناف کشور حضور یافتند./پ/

image_print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× 6 = 18