
کاهش مشکلات توزیع با ساخت انبارهای عمومی
نائب رئیس اول اتاق اصناف ایران: معضل سدمعبر هنگام تخلیه بار مخصوص کلانشهرها نیست/کاهش مشکلات توزیع با ساخت انبارهای عمومی
نائب رئیس اول اتاق اصناف ایران نظارت بر ساعات انتقال بار در واحدهای صنفی و توزیعی را غیر قابل پیشبینی و برنامهریزی دانست و گفت: با ساخت انبارهای عمومی می توان بخشی از مشکلات توزیع کالا تا در واحدهای صنفی را کاهش داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، جلالالدین محمد شکریه،در گفتوگو با صمت تصریح کرد: نظارت بر روند توزیع کالا، برعهده اصناف نیست و افراد تنها باید سفارشات خود را ثبت و سایر مراحل قانونی مربوطه را طی کنند، اما مسئله نظارت بر زمان توزیع و نحوه تخلیه، موردی نیست که برعهده اتاقهای اصناف باشد و به طور کلی این موضوعی نیست که بتوان بهراحتی برای آن زمان و محدوده تعریف کرد.
وی در ادامه وجود ساختارهای سنتی را مشکل اصلی وجود نابسامانی در نظام توزیع دانست و در اینباره توضیح داد: در بسیاری از شهرها و شهرستانها، حتی در کلانشهرها مانند تهران، مشکلات متعددی برای روند نظام توزیع وجود دارد و چالشهای مربوط به تخلیه بار برای مردم تبدیل به یک مسئله شده است. به طوری که از سالهای پیش تاکنون عموما توزیع کالاها پیش از آغاز ساعات اداری و شروع کار روزانه، در فرآیند نظام توزیع انجام میشود، اما در حال حاضر شاهد هستیم در ساعات عادی روز نیز توزیع و تخلیه بار انجام میشود.
رئیس اتاق اصناف رشت بیان کرد: در شهرهای کوچک، وجود کامیونهای باری بزرگ در مسیرها، ممکن است حتی یک خیابان اصلی را مسدود کند، بنابراین معضل سدمعبر هنگام تخلیه بار تنها برای کلانشهری مانند تهران نیست و یک مشکل سراسری محسوب میشود.
نائب رئیس اتاق اصناف ایران در ادامه خاطرنشان کرد: باوجود تمام چالشهای شکلگرفته در سطح شهرها، بهدلیل سنتی بودن ساختار نظام توزیع و همچنین فراهم نبودن زیرساختهای اصلی و مهم، مجبور به ادامه روند فعلی هستیم، چرا که در غیر این صورت، نظام توزیع با اختلال همراه میشود و کالا به بازار و دست مصرفکننده نخواهد رسید. از آنجایی که تامین نیاز بازار همواره در اولویت قرار دارد، بدون تامین بسترها و زیرساختها، نمیتوان شیوههای فعلی توزیع را تغییر داد.
وی یکی از راهکارهای مناسب کاهش مشکلات نظام توزیع را ایجاد انبارهای عمومی اعلام کرد و در اینباره توضیح داد: اگر زیرساختهایی مانند انبارهای عمومی تقویت شوند، میتوان در ادامه اصلاحات ساختاری را در نظام توزیع شاهد بود. با راهاندازی انبارهای عمومی در سطوح مختلف شهرها و مناطق، صاحبان مشاغل بهاندازه نیاز خود بار از این انبارها منتقل خواهند کرد، در نتیجه حجم بار منتقلشده کاهش پیدا میکند و افراد میتوانند متناسب با زمان دلخواه خود، بارها را تحویل بگیرند و سپس تخلیه کنند. در این شرایط، بیشتر صاحبان اصناف تلاش میکنند تا در زمانهایی که ترافیک یا حجم کار کمتر است، به نقل و انتقالات بارها بپردازند، همچنین سرعت تخلیه بار افزایش یافته و موضوعی مانند سد معبر شکل نخواهد گرفت.
شکریه تصریح کرد: راهکار راهاندازی انبارهای عمومی میتواند برای شهرهای مختلف بهویژه شهرستانهای کوچک بهعنوان یک راهحل اساسی شناخته شود، چرا که ضمن تامین نیاز بازار، مشکلات مربوط به حمل بار نیز تا حد زیادی رفع خواهد شد./پ/
منبع: روزنامه صمت- با اندک تصحیح و اضافات//