خرید ۲۰ کارتن دفتر، ۸۰ میلیون تومان سرمایه می‌خواهد

۹:۵۳:۵۱ شهریور ۲۷, ۱۴۰۲ 0 دیدگاه

رئیس اتحادیه کتاب و نوشت افزار شهرستان ساری: خرید ۲۰ کارتن دفتر، ۸۰ میلیون تومان سرمایه می‌خواهد/افزایش ۵۰ درصدی قیمت نوشت افزار

رئیس اتحادیه صنف کتاب و نوشت افزار مرکز مازندران،  اظهار کرد: قیمت نوشت‌افزار در سالیان گذشته نرخ مناسب‌تری داشت اما طی سال‌جاری با نوسانات خیلی زیادی همراه بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، رضا نجفی در گفت‌وگو با مازند اصناف و با اشاره به کاهش محسوس رغبت فعالیت متقاضیان صنفی در رسته نوشت‌افزار، گفت: جدا از فصلی بودن این شغل، با نوسانات قیمتی شدید محصولات این صنف اگر فردی راغب به فعالیت در این صنف نیز باشد به دلیل سرمایه بسیار زیاد برای تاسیس یک فروشگاه، منصرف می‌شود.

نجفی گفت: سال گذشته باید برای خرید ۲۰ کارتن دفتر مبلغ ۲۰ میلیون تومان هزینه می‌کردید اما امسال باید چیزی بین ۷۵ تا ۸۰ میلیون تومان پرداخت کنید و این تفاوت قیمت شدید، موجب فشار اقتصادی به هم فروشنده و هم خریدار می‌شود.

این مسئول افزود: در حالی که بنده در سال ۱۳۶۸ با ۱۰۰ هزار تومان فروشگاه خود را پر از اجناس نوشت‌افزاری کردم اما امسال برای خرید یک نیسان لوازم تحریر باید بین ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان پول هزینه کنید تا بخشی از نیاز فروشگاه خود را تامین کنید.

وی تصریح کرد: قیمت حال حاضر نوشت‌افزار به نسبت مدت مشابه سال قبل حدود ۵۰ درصد افزایش دارد و این امر موجب کاهش قدرت خرید مردم طی فصل تحصیلی جدید شده است.

رئیس اتحادیه صنف نوشت افزار مرکز مازندران، خاطرنشان کرد: مدادرنگی که در سال گذشته با قیمت ۱۱۰ هزار تومان به مشتری عرضه می‌شد، امسال نرخ آن به ۱۸۰ هزار تومان رسیده است و یا مدادرنگی ایرانی که سال گذشته ۴۰ هزار تومان قیمت داشت اکنون به ۸۰ هزار تومان رسیده است.

این مسئول صنفی، ادامه داد: خیلی از مردم هم منتظر واریز یارانه بودند و لذا ممکن است بخشی از سردی بازار هفته‌های قبل به این موضوع بازگردد اما به طور کلی، بازار نوشت‌افزار در شهریورماه امسال خیلی شکسته شده است.

نجفی در خصوص سهم کالاهای ایرانی در انتخاب مشتریان، بیان کرد: عموم لوازم‌التحریر موجود در بازار را نوشت‌افزار خارجی به ویژه چینی تشکیل می‌دهد و وارداتی است، لذا انتخاب کالای ایرانی و خارجی به قدرت خرید مشتری باز می‌گردد.

وی با بیان اینکه بخشی از سردی بازار نوشت‌افزار نیز به تخلف تداخل صنفی از سوی بسیاری از صنوف دیگر باز می‌گردد؛ تاکید کرد: کل برداشت تمامی فعالان این صنف منتج به دو ماه مهر و شهریور است اما طی همین دو ماه نیز تمامی فروشگاه‌های زنجیره‌ای، دستفروشان، سوپرمارکت‌ها و حتی مدارس نیز اقدام به فروش نوشت‌افزار می‌کنند که این امر به لحاظ صنفی تخلف است.

رئیس اتحادیه صنف نوشت افزار مرکز مازندران، اضافه کرد: ما به هر مرجعی که در این رابطه مراجعه کردیم تنها وعده داده می‌شود و در عمل اتفاقی نمی‌افتد و نظارت لازم نیز در این خصوص وجود ندارد.

حق فروش کتب درسی از نوشت‌افزارها گرفته شد

این مسئول صنفی، عنوان کرد: مضاف بر تمامی این موارد متاسفانه چندین سال است که فروش کتاب‌های درسی را نیز از فعالان صنف نوشت‌افزار گرفته‌اند و از زمانی که این اتفاق از سال ۹۷ تاکنون رخ داده است تاثیر بسزایی در رکود بازار داشته است؛ چرا که مشتریان در کنار خرید کتاب اقدام به خرید نوشت افزار نیز می‌کردند.

نجفی، مطرح کرد: در گذشته از نیمه تیرماه هر سال تب‌وتاب بازار نوشت‌افزار بالا می‌گرفت و بازار پر از ذوق و علاقه و اشتیاق خرید فصل مدارس بود اما در سال جاری تا این بازه از زمان، هنوز بازار نوشت افزار آن بازدهی گذشته را ندارد و جان نگرفته است.

وی اذعان کرد: در سال گذشته قیمت یک دفتر معمولی حدود ۷ هزار تومان بود و امسال قیمت همان دفتر به ۱۵ هزار تومان رسیده است و یا قیمت دفتر فانتزی که سال گذشته ۱۵ هزار تومان بود امسال به ۳۵ هزار تومان رسیده است.

خرید نوشت‌افزار چقدر برای خانواده‌ها آب می‌خورد؟

رئیس اتحادیه صنف نوشت افزار مرکز مازندران، تصریح کرد: در سال گذشته قیمت یک بسته کامل نوشت‌افزار برای یک دانش‌آموز دبستانی نزدیک به ۵۰۰ هزار تومان بود؛ اما امسال این رقم به یک میلیون تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

این مسئول صنفی، گفت: هر چند برخی از مشتریان نوشت‌افزار مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های آنلاین خرید می‌کنند، اما سهم این فروشگاه‌های مجازی در بازار کم است؛ چرا که در حوزه نوشت‌افزار، مشتریان ترجیح می‌دهند کالا را از نزدیک مشاهده و اقدام به خرید کنند.

نجفی، گرانی نوشت افزار و کاهش قدرت خرید مردم را مهم‌ترین علت رکود بازار حال حاضر نوشت افزار برشمرد و اشاره کرد: مشخص نیست که بر اساس چه مبنا و چه عاملی قیمت کاغذ A۴ از ۸۰ هزار تومان سال قبل اکنون به ۲۰۰ هزار تومان رسیده است و این حد از نوسان واقعا بالا است.

وی اظهار کرد: این افزایش قیمت در خصوص سایر اقلام نظیر خودکار، مداد، پاک‌کن و سایر لوازم نیز صدق می‌کند و به طور نمونه قیمت ۲۵۰۰ تومانی خودکار در سال گذشته به ۵ هزار تومان در سال جاری رسیده است.

سود قانونی فروش محصولات ۲۰ تا ۲۵ درصد است

وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ واحد صنفی نوشت‌افزار در مرکز استان مازندران مشغول فعالیت هستند؛ گفت: تعداد فروشگاه‌های بزرگ نوشت‌افزار در مرکز استان به انگشتان یک دست نمی‌رسد.

رئیس اتحادیه صنف نوشت افزار مرکز مازندران، خاطرنشان کرد: از زمانی که کرونا شروع شد کم کم تعدادی از فعالان صنفی نوشت‌افزار در ساری اقدام به تعطیلی فروشگاه‌های خود کردند و در مقابل تعداد صدور مجوز ما در سال به انگشتان یک دست هم نمی‌رسد.

این مسئول صنفی در خصوص سود قانونی این صنف نیز گفت: سود قانونی نوشت افزار بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است./پ/

image_print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + = 7