نخستین جلسه کارگروه پدافند غیرعامل اصناف برگزار شد

نخستین جلسه «کارگروه پدافند غیرعامل اتحادیه کشوری آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته» در راستای اجرای سیاست‌ها، الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل، روز شنبه ۴مرداد ماه ۱۴۰۴، به ریاست قاسم نوده‌فراهانی، رئیس اتاق اصناف ایران و با حضور نمایندگان اتحادیه‌های کشوری «آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته»، «سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته»، «فروشگاه‌های زنجیره‌ای»، «صنف فروشندگان و تولیدکنندگان گازهای طبی و صنعتی» و «کسب‌وکارهای مجازی» و حضور نمایندگان سازمان پدافند غیرعامل در محل اتاق اصناف ایران برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اتاق اصناف ایران، این جلسه همچنین به منظور ارتقاء سطح آمادگی دستگاه‌های اجرایی با همکاری بخش خصوصی در مقابله با تهدیدات و کاهش آسیب پذیری و زیرساخت‌های حیاتی برگزار شد.

ضرورت تعامل و هم‌افزایی بیشتر پدافند غیرعامل با اتحادیه‌های کشوری

رئیس اتاق اصناف ایران در نخستین جلسه کارگروه پدافند غیرعامل اتحادیه کشوری آسانسور، پله برقی و خدمات وابسته گفت: شرایط زندگی شهرنشینی و توسعه عمودی شهرها ایجاب می‌کند که ساختمان‌ها مجهز به آسانسور باشند. از طرفی توجه به حفظ سلامت مردم و جلوگیری از بروز حوادث ناگوار، ضرورت ایمنی آسانسورها را دوچندان می‌کند.

قاسم نوده‌فراهانی افزود: استاندارد بودن قطعات مصرفی در آسانسورها از جمله مواردی است که نیازمند بررسی‌های کارشناسی و تأیید متخصصان این حوزه است.

به گفته وی، بخشی از قطعات مورد استفاده در آسانسورها، وارداتی هستند؛ لذا به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی، نیاز است تا این قطعات پس از بررسی و تأیید کارشناسان مورد استفاده قرار گیرند.

نوده‌فراهانی بر ضرورت تدوین یک برنامه اساسی و مدون در این راستا تأکید و اضافه کرد: کارگروه پدافند غیرعامل می‌تواند با همراهی و تعامل بیشتر با اتحادیه‌ها و جامعه صنفی کشور، از بروز بسیاری از حوادث غیرمترقبه به ویژه در زمان بحران‌ها جلوگیری کند.

۷۰ درصد شکایات، مربوط به متصدیان فاقد مجوز است

رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی و خدمات وابسته نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت ۵۰هزار نفر در صنف خدمات آسانسور در قالب ۶هزار واحد صنفی گفت: در حال حاضر یک میلیون و ۲۰۰ دستگاه آسانسور و پله برقی در کشور فعال است و روزانه ۳۵۰ میلیون سفر توسط آسانسورها و پله‌برقی‌ها انجام می‌شود.

عباس ابریشمی افزود: از تعداد ۶هزار واحد فعال در حوزه آسانسور و پله برقی، ۲هزار و ۳۰۰ واحد دارای مجوز هستند و هزار و ۷۰۰ واحد نیز قابلیت دریافت مجوز را دارند اما هنوز به دلیل وجود برخی قوانین دست و پاگیر، اقدامی برای دریافت مجوز نکرده‌اند. همچنین حدود ۲هزار نفر نیز به صورت آزاد (موتوری) در حوزه تعمیر آسانسور فعالیت می‌کنند که متاسفانه قابل شناسایی نیستند.

به گفته وی ۷۰ درصد از شکایات واصله به اتحادیه در کل کشور نیز مربوط به خدماتی است که از سوی افراد فاقد مجوز (موتوری) ارائه می‌شود که قابل پیگیری و رسیدگی نیست؛ این در حالی است که اگر شهروندان خدمات مورد نیاز خود را از واحدهای دارای مجوز دریافت کنند، در اسرع وقت قابل پیگیری بوده و برطرف می‌شود.

ابریشمی ادامه داد: اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی نخستین اتحادیه‌ایی است که مجوز صلاحیت حرفه‌ای را از دانشگاه علمی کاربردی دریافت و ۵دوره آموزشی نیز برای ممیزان و سرویس‌کاران برگزار کرده است.

وی تأکید کرد: صلاحیت و توانایی کارشناسان نه تنها از لحاظ فنی مورد بررسی قرار ‌می‌گیرد بلکه این افراد باید با شرکت در آزمون‌های روانشناسی نیز بتوانند صلاحیت مورد نظر را دریافت کنند. برای مثال این امکان وجود دارد که فردی در آزمون فنی تأیید شده اما در آزمون روانشناسی مورد تأیید نیست و اجازه فعالیت در ارتفاع را ندارد.

ابریشمی در پایان بر ضرورت همراهی و همکاری سازمان پدافند غیرعامل با جامعه اصناف برای تقویت عملکرد آنها و همچنین جلوگیری از بروز حوادث و اتفاقات ناگوار تأکید کرد.

راه‌اندازی سامانه رصد

رئیس اتحادیه کشوری گازهای طبی و صنعتی نیز در این جلسه با گلایه از عدم همکاری برخی از سازمان‌ها و نهادها گفت: با توجه به خطراتی که انفجار انواع سلیندرها برای مردم به همراه دارد لذا در همین راستا سامانه‌ای طراحی و راه‌اندازی کردیم که سیلندرها از زمان شارژ تا تحویل به مشتریان در تمامی مراحل رصد شده و قابل پیگیری است.

به گفته مجید بهرامی، با وجود آنکه متولی گازهای طبی و صنعتی، اتحادیه کشوری است، اما همچنان بسیاری از نهادها و سازمان‌ها شناخت کافی از این حوزه نداشته و به رغم برگزاری جلسات متعدد، نامه‌نگاری‌های مختلف و پیگیری‌های مستمر، فعالان این حوزه همچنان با چالش‌های فراوانی دست و پنجه نرم می‌کنند.