نگاه منصافه به صنعت و اصناف رویکرد جدید وزارت صمت

قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی خبر داد؛ نگاه منصافه به صنعت و اصناف رویکرد جدید وزارت صمت
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در خصوص انتخابات اصناف گفت: انتخابات معوق اتحادیه ها و اتاق های اصناف کشور با موفقیت برگزار شد و شاهد همکاری فعالان اقتصادی در این بخش بودیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران، محمدنیازی اظهار کرد: در وزارت صمت نگاه جدیدی به مقوله ادغام ها و اصلاح ساختارها انجام گرفته است و موضوع تحول در کسب وکارها پررنگتر شده و قرار نیست فقط واحدهای صنعتی پوشش داده شوند و در ساختار جدید صنوف نیز در طبقه بندی قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد: در ساختار جدید، فعالیت ها با ابعاد مختلف دنبال میشوند و بحث تقویت دبیرخانه هیات عالی نظارت نقش عمده ای در سیاست گذاری و ارتقای جایگاه صنفی مدنظر قرار خواهد گرفت تا بتوانیم خلأهای قبلی که در بحث اصناف بود را دنبال کنیم.
نیازی افزود: حضور پررنگ و جدی فعالان اقتصادی در انتخابات برای انتخاب خبرگان صنفی از اهمیت بالایی برخوردار است و امیدواریم که بتوانیم تحول عظیمی را در مجموعه اصناف با مشارکت اصناف ایجاد کنیم و تاکید وزارت خانه بر این است که کارها توسط خود مجموعه اصناف و نمایندگان صنفی صورت بگیرد و از ظرفیت مشورتی و نقطه نظرات قشر اصناف استفاده شود و رویکرد دولت دخالت در موضوعات اجرایی نیست و تمامی بسترها در این زمینه فراهم خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: بحث دیگر موضوع حضور فعال اعضای کمیسیون اتاق ها است که خیلی می تواند کمک کند و در این منطق جدید قرار است نقش اصناف را در سیاست گذاری ها پررنگ تر کنیم و اگر کمیسیون ها متناسب با افراد تخصصی انتخاب شوند و از این ظرفیت استفاده کنند خیلی کمک کننده خواهد بود و برای حل مشکلات صنفی بین دفاتر حضور این افراد در کمیسیون های اتاق لازم و ضروری می باشد.
نیازی افزود: شرایط سیاسی و اقتصادی کشور به دلیل فشار بیش از حدی که دشمنان وارد کردند ولی با هوشیاری مردم و اصناف و فعالان اقتصادی توطئهها خنثی شد و تاکید بر این است که این هوشیاری ها حفظ شود و این تبیین انجام شود تا بتوانیم بر فتنه های دشمن چیره شویم.
قائم مقام وزیر صمت در حوزه اصناف اظهار کرد: در دوره کرونا در حوزه فعالیت های اصناف رکودهایی ایجاد شد و از سال ۱۴۰۰ روند رو بهبود فعالیت صنف و خدمات و فعالیت های اصناف روند رو به رشد و قابل ملاحظه ای داشته به عنوان مثال در سال ۹۹ نرخ رشد بخش خدمات منفی یک و سه دهم بوده و در سال ۱۴۰۰ به منفی ۴/۵ رسید و در فصل اول و دوم سال ۱۴۰۰ این روند رو به رشد نوید دهنده توسعه فعالیت ها و اقدامات در حوزه صنفی بوده است.
وی تصریح کرد: با توجه به نزدیک بودن بازار پایان سال انتظارات مردم از اصناف زیاد است و به دلیل فشارهای اقتصادی در این ایام نگاه منصافه ای به بحث عرضه کالا دارند. لذا تلاش خواهیم کرد امسال نیز بازار آرامی را برای بازار پایان سال با برگزاری فروشگاه های فوق العاده و نمایشگاه های بهاره داشته باشیم.
وی افزود: در بحث نظارت از بازارهای پایان سال تغییرات رویکردی و سازگاری در وزارت صمت ایجاد کردیم و از روش های نوین نیز در بحث بازرسی و نظارت استفاده خواهیم کرد تا مردم رضایت مندی بیشتری داشته باشند.
نیازی افزود: در بحث هیات مقرارت زدایی و صدور مجوزهای کسب و کارها باید تسهیل شود و از جهاتی هم فعالان اقتصادی با سهولت بیشتری دنبال کنند ولی این به مفهوم این نیست که نقش ها گرفته شود. موضوعات مختلف دنبال شده و چون مهلت قانونی به اتمام رسیده یک فرصت ۳ ماهه را در نظر گرفته و شرایط صدور مجوز واحدهای صنفی تغییر دادیم. این زمان داده شده تا کاربرگها بر اساس نقطه نظرات اصناف تعریف کنیم و فرایندهای صدور مجوزهای صنفی را بتوانیم ملاک عمل قرار دهیم و مهلت ما به اتمام نرسیده و منتظر نقطه نظرات اصناف هستیم.
وی تصریح کرد: موضوع دیگر بحث دبیرخانه جایگاه مهمی پیدا کرده و مجموعه اتحادیه ها و اصناف را هم به لحاظ شکلی و هم به لحاظ ارتباط محتوایی با بدنه ستادی در ساختار جدید ارتقا بدهد و در ساختار جدید تعریف جدا برای مجموعه صنف و صنعت وجود ندارد و قاعدتاً تسهیلات و مصوبه هایی که برای مجموعه صنعت می گذاریم برای مجموعه صنف هم باید بگذاریم/ع/