۹۰ درصد استارت آپ ها در ایران با شکست مواجه می شوند/ لزوم تصویب قوانین جامع برای رصد فعالیت استارت آپ ها، تحت نظارت اتحادیه های صنفی

۱۳:۴۱:۱۸ فروردین ۱۷, ۱۴۰۱ 0 دیدگاه

علی توسطی: ۹۰ درصد استارت آپ ها در ایران با شکست مواجه می شوند/ لزوم تصویب قوانین جامع برای رصد فعالیت استارت آپ ها، تحت نظارت اتحادیه های صنفی

رئیس اتحادیه ماشین آلات کشاورزی صنعتی، ساختمانی و لوازم یدکی کشاورزی در تحلیل فضای کسب و کار استارت آپ ها در ایران و اهمیت عملکرد مراکز و مسئولان مربوط به اصناف گفت: متاسفانه حدود ۹۰ درصد استارت آپ ها در ایران در همان مراحل اولیه و یا با یک پروسه زمانی طولانی تر با شکست مواجه می شوند.

علی توسطی در تعریف کلی استارت آپ بیان داشت: استارت آپ یک مجموعه نوپاست که برای مسایل، راه حل نوینی ارایه می دهد. این مسئله می تواند تولید، خدمات و یا هر موضوع دیگری باشد.

وی ادامه داد: شرکت های بزرگی مثل مایکرو سافت، گوگل، فیسبوک و…. در ابتدا یک استارت آپ بوده اند.

توسطی به سابقه فعالیت استارت آپ در ایران اشاره کرد و افزود: اگر بخواهیم به پیشینه استارت آپ ها در ایران اشاره ای داشته باشیم، اوایل دهه ۹۰ را می توان آغاز فعالیت حرفه ای و منسجم استارت آپ ها پنداشت.

رئیس اتحادیه ماشین آلات کشاورزی صنعتی، ساختمانی و لوازم یدکی کشاورزی ادامه داد: بتدریج در این سال ها پس از مرتفع شدن مشکلات مالی و حمایت اسپانسر ها و برخی موسسات انتفاعی و غیر انتفاعی مانند مراکز نوآوری، فضای کار اشتراکی، مراکز رشد، استودیوهای تخصصی و… که با هدف شراکت و یا حمایت از استارت آپ ها به میدان آمدند، به کاهش ریسک فعالیت کسب و کارهای نوپا و رشد آنها کمک بسیاری نمود.

او افزود: در این حوزه از استارت آپ های موفقی مانند دیجی کالا ، فیلیمو، اسنپ، آپارات، تپسی، الو پیک و…را می توان نام برد؛ اما نکته قابل توجه در این است که حدود ۹۰ درصد استارت آپ ها در ایران در همان مراحل اولیه و یا با یک پروسه زمانی طولانی تر با شکست مواجه می شوند.

وی با اشاره به آمارهای موجود در این خصوص گفت: آمارها بیانگر این است که تنها ۳/۵ درصد استارت آپ ها در ایران امکان گذر از بحران های گوناگون را پیدا کرده و به مرحله بلوغ و شکوفایی می رسند.

توسطی در رفع چالش های موجود در مسیر استارآپ ها بیان داشت: مراکز نوآوری و شتاب دهنده ها به عنوان پیشران اقتصاد دانش بنیان وظیفه دارند به استارت آپ ها تا رسیدن به مرحله محصول نهایی و سودآوری، مساعدت و حمایت نمایند. از سوی دیگر استارت آپ ها هم باید جهت حصول به موفقیت با پیگیری یک ایده قابل اجرا و مورد نیاز جامعه با همراهی تیم های متخصص به انضمام یک برنامه منسجم و هدفمند وارد عرصه فعالیت بشوند.

رئیس اتحادیه ماشین آلات کشاورزی صنعتی، ساختمانی و لوازم یدکی کشاورزی در بخشی از صحبت های خود به تاثیر شیوع ویروس کرونا در این فرایند اشاره کرد و ادامه داد: اعمال قرنطینه و رعایت پروتکل ها منجر به تغییر سبک زندگی عموم مردم شد و آسیب های قابل توجهی به پیکره کسب و کارهای سنتی وارد کرد، اما این تهدید تبدیل به یک فرصت طلایی برای بسیاری از استارت آپ ها گردید.

وی افزود: استارت آپ های مورد اقبال عمومی در کشور عمدتا در حوزه های بازی و سرگرمی، تجهیزات و کالا، حمل و نقل، خدمات حقوقی، غذا و رستوران، کاریابی، کتاب، کشاورزی، کودک و نوجوان، محیط زیست، مد و لباس، موسیقی و نیازمندی ها هستند.

توسطی با تاکید بر اهمیت و نقش مسئولان اصناف در بسترسازی های لازم در این حوزه بیان داشت: در این مقطع زمانی و شرایط موجود بدون تردید مسئولان اصناف و اتحادیه های صنفی در راستای حفظ و ارتقای منافع و مصالح فعالان بازار و صاحبان پروانه کسب، بایستی بسترسازی لازم و تمهیدات شایسته را جهت ایجاد آمادگی و بهره برداری صاحبان حرف از استارت آپ ها را در دستور کار داشته باشند.

وی تصریح کرد: یکی از مهم ترین این موضوعات در حوزه تصویب قوانین جامع برای رصد فعالیت های استارت آپ های مرتبط، تحت نظارت اتحادیه های صنفی می باشد.

رئیس اتحادیه ماشین آلات کشاوزی صنعتی، ساختمانی و لوازم یدکی کشاورزی اظهار داشت: از سوی دیگر مطالبه ایجاد زیر ساخت ها مانند پرورش نیروی انسانی ماهر، تقنین قوانین و رفع خلاهای قانونی مثل مالیات و بیمه، شفاف سازی سیاست گزاری ها، تامین مالی … و اقدامات اثرگذار سازمان های بالا دستی، هم در حل مشکلات این کسب و کارهای نوپا ثمربخش خواهد بود و هم از هدر رفت حجم عظیمی از سرمایه و عمر کاری فعالان این حوزه جلوگیری خواهد کرد./ع/

image_print

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× 3 = 24