
تولیدکنندگان صنعت مبلمان چشمانتظار مواد اولیه
گفتگو//تولیدکنندگان صنعت مبلمان چشمانتظار مواد اولیه
صنعت مبلمان از جمله صنایعی است که با مشکل مواد اولیه مواجه شده و روزهای خوبی را سپری نمیکند، از اینرو اصناف فعال در این صنعت چشمانتظار حمایت دولتیها هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف ایران به نقل از شبکه خبری تهراننیوز،صنعت مبلمان روزهای خوبی را سپری نمیکند و در آستانه شب عید قیمت مبل سر به فلک میکشد و از سویی با افزایش افسارگسیخته دلار و ارز بازار مبلمان در استان تهران اوضاح مناسبی ندارد، اما اصناف فعال در این صنعت همچنان چشم به حمایت دولت دوختهاند.
یکی از مشکلات اصلی تولیدکنندگان مبلمان قیمت بالای مواد اولیه است که تولیدکنندگان را دچار مشکلات عدیدهای کرده است، اما با این وجود بازار مبلمان ایران مشتریان خارجی پر و پاقرصی دارد، از مبلمان مدرن و کلاسیک تا اداری و تشریفاتی.
در حال حاضر کشورهای ترکیه، افغانستان، چین و … مبلمان یاران را میخرند، اما همانطور که اشاره شد فارغ از پیشرفت صنعت مبل در کشور اما این کالای لوکس که مشتریان زیادی دارد با افزایش قیمت مواجه شده است.
کارشناسان این افزایش قیمت را ناشی از تلاطم در بازار ارز و دلار و مواد اولیه میدانند، اما از حق نگذریم این صنعت از گذشته تاکنون اشتغالزایی بسیار خوبی داشته و جوانان علاقهمند به این حرفه در این صنعت مشغول به فعالیت شدهاند.
اکنون بیش از ۵ هزار صنف مبلمان در استان تهران با شناسنامه مشغول به فعالیت هستند و انتظار میرود در آینده این تعداد بیشتر شوند.
در صورت حمایت دولت از اصناف فعال در زمینه مبلمان بسیاری از مشکلات بیکاری در کشور رفع خواهد شد، چراکه اصناف بزرگترین نهاد مردمی اقتصاد در کشور هستند و با ارائه تسهیلات و حمایت از اصناف میتوان اشتغالزایی ایجاد کرد و جوانان را در رشتههای مورد علاقه به کار گرفت.
خبرنگار شبکه خبری «تهراننیوز» در راستای بررسی وضعیت بازار مبلمان در تهران و مشکلات پیش رو گفتگویی را با علیرضا عباسی رئیس اتحادیه درودگران و مبلسازان استان تهران و حسن احمدیان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران ترتیب داده است.
عباسی با بیان اینکه اتحادیه درودگران و مبلسازان استان تهران دارای تشکیلات غیرانتفاعی است، اظهار کرد: نخستین فعالیت ما در زمینه صدور پروانه برای اصناف فعال در صنعت مبل است و واحدهای صنفی در زمینه صادرات به فعالیت میپردازند و اتحادیه درودگران و مبلسازان استان تهران هم نظارت کافی را انجام میدهد.
وی اضافه کرد: متأسفانه با تحریمهای ظالمانه دشمنان و افزایش دلار مقداری در زمینه صادرات مبل با مشکل مواجه شدهایم و مشکل دیگر افزایش بیرویه مواد اولیه مبل بوده که اصناف را دچار مشکلات زیادی کرده است.
رئیس اتحادیه درودگران و مبلسازان استان تهران عنوان کرد: در زمینه مواد اولیه تولید و توزیع را انجام میدهیم و در مرحله توزیع حتی دوباره تولید مواد اولیه با ماست، البته روی تأمین مواد اولیه توسط تولیدکنندگان نظارتی وجود ندارد و اغلب برخی با رانت جلوی واردات مواد اولیه را گرفتهاند و انحصاری ایجاد کردهاند.
عباسی یادآور شد: متأسفانه بین تولید محصول نهایی و تولیدکنندگان مواد اولیه واسطه و دلال فعالیت میکنند و این موجب شده قیمت نهایی مبلمان روز به روز بالاتر برود، بنابراین قدرت خرید مردم را پایین آورده است، بهعنوان مثال مبلی که سال گذشته با ۱۵ میلیون خرید میشد، اکنون رسیده به ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان و برخی تولیدکنندگان با این شرایط دچار مشکل شدهاند.
وی متذکر شد: متأسفانه جلوی واردات پارچههای حلقوی مبلمان را یک شبه میگیرند و ما را با دردسر مواجه میکنند و تأمینکنندگان داخلی البته بدون تخصص جلوی واردات مواد اولیه را گرفتهاند و انحصار ایجاد کردهاند و این انحصار موجب شده قیمتها بالاتر برود.
رئیس اتحادیه درودگران و مبلسازان استان تهران با بیان اینکه افزایش قیمت مبلمان بهدلیل کمبود مواد اولیه است، ادامه داد: از دولت میخواهیم از تولیدکنندگان داخلی حمایت کند و جلوی رانت در صنعت مبل را بگیرد.
عباسی در پاسخ به این سوال که کدام شهرستانهای استان تهران در راستای حمایت از کالای ایرانی و تولید مبل داخلی فعالیت جدی دارد؟ گفت: صنعت مبل یکی از صنایع سودده بوده که تولیدکنندگان آن در صورت رفع مشکلات مواد اولیه میتوانند به پیشرفت زیادی در این صنعت برسند و اشتغالزایی ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه صنعت مبلمان ۱۰ درصد از اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: شهرستانهای اسلامشهر، چهاردانگه، جاجرود، مرتضیگرد و … دارای کارخانههای بزرگ مبلسازی هستند.
رئیس اتحادیه درودگران و مبلسازان استان تهران با بیان اینکه کشورهای در حال توسعه و توسعهیافته اهمیت زیادی به صنعت مبل میدهند، چراکه این صنعت سودده و اشتغالزاست، مطرح کرد: در ایران بهلحاظ صادرات با مشکل مواجه هستیم، در حالی که پتانسیل بسیار زیادی در حوزه صنعت مبل داریم.
عباسی با بیان اینکه در کشور ۶۰ هزار واحد صنفی و ۲ هزار واحد صنعتی در صنعت مبلمان فعالیت میکنند، تشریح کرد: در استان تهران حدود ۵ هزار واحد صنفی در صنعت مبلمان داریم که دارای شناسنامه هستند و ۳ هزار واحد صنفی نیز بدون شناسنامه هستند که در تلاشیم این واحدهای صنفی را شناسنامهدار کنیم.
وی با بیان اینکه سالانه ۶۰ میلیون دلار صادرات در حوزه مبلمان داریم، خاطرنشان کرد: این صادرات اغلب به کشورهایی همچون ترکیه، افغانستان، عراق، گرجستان، ارمنستان، چین و … انجام میشود، اما هنوز در زمینه صادرات مشکلات زیادی داریم که باید رفع شوند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران هم گفت: متأسفانه در چند روز گذشته اتفاقات ناگواری رخ داده که مربوط به وزارتخانههای مربوطه است، نخست افزایش قیمت ارز بود، در حالی که واقعیت قیمت ارز این نیست و قطعاً دولت در راستای بازگرداندن آرامش به بازار ارز تلاش میکند.
احمدیان اضافه کرد: متأسفانه نابسامانی قیمت ارز موجب عدم فروش و صادرات مبلمان شده، یعنی کسانی که تأمینکننده یا تولیدکننده مواد اولیه مبلمان بودند، اعم از MDF، یراقآلات، پارچه، فوم و …، به دلیل اینکه همهروزه شاهد افزایش نرخ ارز هستند با مشکل مواجه شدهاند.
وی تأکید کرد: اکنون متقاضیان تأمینکننده مواد اولیه بسیار بالا هستند، چراکه در روزهای پایانی سال هستیم و از سویی بیثباتی و افزایش نرخ ارز موجبات رشد قیمت مبلمان را مهیا کرده است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران در ادامه توضیح داد: متأسفانه عدم فروش مواد اولیه موجب شده برخی خریداران وجه خود را صرف دیگر کالاها کنند و در نهایت تولید مبلمان نیز روند کاهشی به خود گرفته است.
احمدیان ادامه داد: تولیدکنندگان تعهد تولید مبلمان در شب عید را دارند، در حالی که با کمبود مواد اولیه مواجه شدهاند و این مشکلات صرفاً در صنعت میلمان نیست و در سایر صنایع نیز مشاهده میشود.
وی تصریح کرد: نکته دیگر اینکه برخی دلالان در بازار مبلمان حضور دارند که آب به آسیاب دشمن میریزند و مشکلات تولیدکنندگان و مردم را چند برابر کردهاند،MDF از طبقه ۲۲ تبدیل به طبقه ۲۶ شد، به طوری که طبقه ۲۶ کاملاً لوکس بوده و تخصیص ارز به این طبقه تعلق نمیگیرد یا به سختی تعلق میگیرد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران با بیان اینکه با افزایش نرخ ارز قیمت MDF نیز ۵۰ درصد گرانتر شد، گفت: یعنی ورق MDF از یکمیلیون ۷۰۰ به ۲ میلیون و ۵۰۰ رسیده است.
احمدیان در ادامه توضیح داد: با تبدیل MDF از طبقه ۲۲ به ۲۶ متأسفانه ارز به آن تعلق نگرفت و در مکاتباتی که با وزارت صمت داشتیم قول گرفتیم که طبقه را به ۲۲ برگردانند تا ارز به آن تعلق بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم دولت به وضعیت صنعت مبلمان رسیدگی کند، چراکه بازار بسیار آشفته است و تولیدکنندگان با مشکلات زیادی مواجه هستند./ح/