
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی گفت: انگیزه ۱۰ رسته صنفی در استان مرکزی از دست رفته است.
به گزارش پایگاه خبری اتاق اصناف ایران جمشید زند در نشست با فعالان اقتصادی با اشاره به مشکلات اتاق صنف استان مرکزی اظهار داشت: اتاق اصناف چهل سال پیش نقش به سزایی در پیروزی انقلاب اسلامی داشته اکنون هم نقش مهمی به عنوان افسران خط مقدم اقتصادی در کف بازار دارند.
وی افزود: با توجه مشکلات و دغدغههای اتاق اصناف وبا توجه به اینکه در زمان تصویب بودجه قرار داریم باید به این دغدغهها توجه بیشتری شود، زمانی که مشکلی را مطرح کردیم گفتند باید در مجلس مطرح شود.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی ادامه داد: در ردیف بودجهها تبصره ماده ۷۲ قانون نظام صنفی متاسفانه چندین سال پس از قانون نظام صنفی سهم سازمان صنعت و سهم تعزیرات دیده شده اما سهم اتاقهای اصناف دیده نشده، اکنون اتاق اصناف به این حمایت در بودجه نیاز دارد تا بتواند در تنظیم بازار تاثیر داشته باشد.
زند تصریح کرد: تبصره ۲ ماده ۱۸۶ قانون مالیاتها نیاز به تصویب بودجه دارد تا در اینجا هم اتاقهای اصناف خدمت داشته باشند، و براساس این قانون که نیم در هزار مالیتها را باید به اتاقها دهند، باید در بودجه تصویب شود.
وی خاطرنشان کرد: جرائمی که از اصناف گرفته میشود باید به سه بخش تعزیرات، وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف داده شود در صورتی که به تعزیرات و وزارت صنعت، معدن و تجارت داده میشود اما به اتاق اصناف داده نمیشود.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی اضافه کرد: دو دغدغهاشتغال و بحث امرار معاش مردم که اکنون جامعه با آن درگیر است باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، در بخش اشتغال باید از ظرفیت ماده ۱۹۱ قانون کار استفاده شود که در این قانون گفته شده که امکانش است که واحدهای کمتر از پنج نفر را از بخشی از قانون کار معاف کنند اما این کار تاکنون تنها یک بار اتفاق افتاده که خروجی خوبی هم داشته اما اکنون اگر این کار انجام شود کارگاههای کمتر از۴۵ نفربتوانند اشتغال بیشتری را ایجاد کنند.
زند ادامه داد: در دولت سازندگی ۱۸۱ رستهداشتیم که از تسهیلات بیمه تامین اجتماعی استفاده میکردند اما اکنون حدود ۱۰ رسته صنفی داریم که که انگیزهای وجود ندارد تا کارهایی که در راستای اشتغالزایی است صنوف ورود پیدا کنند، در بخش صنوف اکنون در تعدادی از رستههای فنی از بین میروند که کاهش تعداد رسته صنوف از ۱۸۱ به ۱۰ رسته که بدون اطلاع مجلس هم انجام شده اگر بخشی از صنوف کارآفرین از تسهیلات بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند شاید بتواند راهگشایی برای ایجاد اشتغال باشد.
وی عنوان کرد: در بحث بودجه، اختصاص بخشی از تسهیلات برای صنوف تولیدی در سال ۹۸ است که بتوانند برای بازسازی صنوف تولیدی و اشتغال بهتر بتوانند استفاده کنند./ع/