برندهای غیراصلی "نان برنجی" کرمانشاه را تهدید می‌کند | اتاق اصناف ایران
×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۲۶ مهر - ۱۳۹۷  
true
true
برندهای غیراصلی “نان برنجی” کرمانشاه را تهدید می‌کند

نان برنجی سوغات معروف کرمانشاه است که راه خود را در بازارها باز کرده، اما این روزها عرضه نان برنجی غیرمرغوب توسط برخی افراد سودجو تهدیدی برای این سوغاتی محبوب محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، این شیرینی که با روغن حیوانی کرمانشاه پخت شده و قدمت بیش از ۱۰۰ ساله دارد با برندهای معتبر زیادی در بازار کرمانشاه عرضه می شود، اما طی چند سال اخیر برندهای نامعتبر و غیراصلی نان برنجی وارد بازار شده که شاید گردشگران و مسافرانی که از شهرهای دیگر می‌آیند قادر به تشخیص آن نباشند و این  نان برنجی‌های بی‌کیفیت را به عنوان سوغاتی کرمانشاه به شهر خود ببرند.

این وضعیت به شدت محبوبیت و برند نان برنجی کرمانشاه را تهدید می‌کند و باید هرچه زودتر فکری به حال این موضوع کرد.

مجتبی صفایی رئیس اتحادیه نان‌برنجی پزان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، از قدمت ۱۶۰ ساله نان برنجی کرمانشاه یاد کرد و گفت: سالیان گذشته به دلیل وضعیت خوب منابع آبی کشت برنج در کرمانشاه انجام می‌شد و از آرد برنج نوعی کلوچه برنجی پخت می‌کردند.

وی ادامه داد: این کلوچه فقط برای مناسبت‌های خاص مانند عید نوروز پخت می‌شد و یا هنگام تردد زوار کربلا مردم با این شیرینی از زائرین استقبال می‌کردند و یا آن را به عنوان توشه راه به زوار می‌دادند.

رئیس اتحادیه نان‌برنجی پزان کرمانشاه یادآوری کرد: به مرور زمان این کلوچه اندازه‌ کوچکتری پیدا کرد و به عنوان نان برنجی که امروز سوغات مطرح کرمانشاه است در بازار عرضه می‌شود.

به گفته وی، نان برنجی کرمانشاه اکنون به عنوان یک سوغاتی مهم به ثبت ملی رسیده است.

صفایی با اشاره به برندهای معتبری که در زمینه نان برنجی در کرمانشاه از سالیان قدیم فعالیت داشتند، خاطرنشان کرد: این برندها زمان و هزینه زیادی برای بالا بردن کیفیت و معرفی محصول خود صرف کردند و حتی در گذشته برخی از تولیدکنندگان عکس خود را به عنوان برند روی نان برنجی می‌زدند.

وی با بیان اینکه این افراد به هیچ عنوان حاضر نیستند حاصل دسترنج چند ساله خود را زیر سوال ببرند، افزود: در این بین عده‌ای افراد سودجو پیدا شدند که با سوءاستفاده از برند سایرین حتی گاهی بدون تغییر برند فعالیت می‌کنند و عنوان برندهای اصلی نان برنجی را روی جعبه‌های خود درج می‌کنند.

رئیس اتحادیه نان‌برنجی پزان کرمانشاه خاطرنشان کرد: نان برنجی که در بسیاری از این واحدها تولید می‌شود کیفیت برند اصلی را ندارد و باعث شده برندهای مهم نان برنجی زیرسوال برود.

صفایی عنوان کرد: در کنار سوءاستفاده‌ای که از برندهای اصلی می‌شود، برخی هم نان برنجی‌هایی با برند نامعتبر و نامرغوب تولید می‌کنند که این گروه هم صدمه جدی به نان برنجی اصیل کرمانشاه وارد می‌کنند.

وی از معضل واحدهای سیار عرضه نان برنجی هم یاد کرد که برخی از آنها تولیدات واحدهای زیرزمینی و خانگی را عرضه می‌کنند که امکان هیچ نظارتی بر روی آنها نیست.

به گفته نایب رئیس اتاق اصناف کرمانشاه، همه این موارد نان برنجی کرمانشاه را با خطر مواجه کرده، زیرا گردشگران و مسافران شهرهای دیگر امکان تشخیص واحدهای اصلی و معتبر عرضه نان برنجی را ندارند.

صفایی راهکار حل این مشکل را برخوردهای بازدارنده با افرادی دانست که از برندهای دیگران سوءاستفاده و جعل عنوان می‌کنند و افزود: متاسفانه برخوردهایی که انجام می‌شود در حد جریمه نقدی و یا پایین آوردن تابلو برای مدتی کوتاه است که به هیچ عنوان بازدارنده نیست.

وی تاکید کرد: افرادی که از برند نان برنجی آنها سوءاستفاده می‌شود هم اگر بخواهند پیگیری کنند وارد بروکراسی طولانی می‌شوند که کار را برای آنها مشکل می‌کند.

رئیس اتحادیه نان‌برنجی پزان کرمانشاه افزود: مردم استان نیز باید در راستای تقویت برندهای اصلی، مسافران را به خرید از مراکز معتبر تشویق کنند و آدرس این واحدها را به مردم بدهند.

صفایی با بیان اینکه مردم نباید به دلیل قیمت پایین‌تر سراغ نان برنجی‌های بی‌کیفیت بروند، تاکید کرد: هیچ چیز بدون دلیل ارزان نیست و حتما از مواد اولیه نامرغوب در تولید نان برنجی‌های ارزان استفاده می‌شود.

وی از فعالیت ۱۸۰ کارگاه نان برنجی‌پزی و واحد عرضه نان برنجی در کرمانشاه یاد کرد که نزدیک به ۸۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false
%u0637%u0631%u0627%u062D%u06CC %u0633%u0627%u06CC%u062A
طراحی سایتسئوسرویس و تعمیر کولر گازی